PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 15., szombat

Megszámlálhatatlan kedvezmény jár az új diákigazolványhoz

Megszámlálhatatlan kedvezmény jár az új diákigazolványhoz


Nem csak a diákigazolvány, hanem az általa igénybe vehető szolgáltatások és kedvezmények is megújulnak, ezzel számtalan lehetőséget biztosítva a diákoknak belföldön és Európa-szerte egyaránt.

KEDVEZMÉNYKÁRTYA A ZSEBBEN



Utazási kedvezmények


Nappali és esti tagozatos diákként
50 százalékos kedvezménnyel utazhatsz bárhová, akár a távolsági buszt, akár a vonatot választod. A levelezős hallgatóknak ez a kedvezmény csak az otthonuk és a tanintézmény között jár.
Ha nappali vagy esti tagozatra jársz majd és ingázol, akkor érdemes bérletet váltanod. A diákoddal ugyanis kiemelt, azaz 90 százalékos kedvezményű bérletet vehetsz a lakóhelyed és az egyetemed, főiskolád városa közötti viszonylatra.
Kulturális kedvezmények
Bár a 24 állami múzeum egyéni ingyenes látogatásának lehetősége 2008. január 1-jével megszűnt (281/2007. Korm. rend.), továbbra is díjtalanul látogathatják az állami fenntartású muzeális intézmények állandó kiállításait azok, akik 26. életévüket még nem töltötték be, és előzetes bejelentés alapján, szervezett oktatás keretében, csoportosan érkeznek. 50%-os kedvezményes belépődíjat fizetnek az Európai Gazdasági Térség állampolgárai muzeális intézmények látogatása esetén a 6. életévük betöltésétől 26. életévük betöltéséig (nem kifejezetten diákigazolványhoz kötött kedvezmény).
Nyilvános könyvtárban az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező tanulók, hallgatók számára a beiratkozási díjból 50%-os kedvezményt adnak.
Kereskedelmi kedvezmények
A diákok kereskedelmi kedvezményeket is igénybe vehetnek diákigazolványukkal. Országszerte megközelítőleg ezer diákigazolvány-elfogadóhely nyújt kedvezményeket a diákkártyával rendelkezők számára. A kedvezmények mértéke 5%-tól akár 30%-ig is terjedhet.
További információkért keresd a diakkedvezmeny.hu oldalt.
Az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII.30.) Kormányrendelet értelmében a diákigazolványhoz kapcsolódó, állam által nem garantált (kereskedelmi) kedvezmények szervezéséről, kiépítéséről és az ehhez kapcsolódó jogok teljes körű hasznosításáról az Oktatási Hivatal a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. bevonásával gondoskodik.
A Diákkedvezmény Nonprofit Kft.-t 2012 áprilisában a Nemzeti Üdülési Szolgálat hívta életre, hogy kialakítsa az új diákigazolvány kedvezményrendszerét kiaknázva és folyamatosan bővítve az új technológia biztosította lehetőségeket.
Miben más az új diák? Mi mindenre használhatod? Elfogadják-e külföldön?
Új elfogadóhelyi hálózat
Célunk, hogy a magyar diákok minél több és minél nagyobb kedvezményekben részesülhessenek, nem csak itthon, de külföldön is. Az elfogadóhelyeket teljesen újra kell szerveznünk. Éppen ezért új elfogadóhelyi hálózatot kezdtünk építeni. A kedvezményt kínáló helyek folyamatosan bővülő listáját a www.diakkedvezmeny.hu portálon tudjátok figyelemmel követni.
Nemzetközi diák
Nem csak a honlap újul meg, a kártya nemzetközi diákigazolvány is lett egyben. A kártya hátoldalán láthattok egy “European Youth Card” logót, mely felmutatásával számos külföldi országban vehettek igénybe kedvezményes szolgáltatásokat. A nemzetközi szervezet honlapját a www.eyca.org címen tekinthetitek meg, ahol minden részletet megtaláltok az tagországokról és az igénybe vehető kedvezményekről.
Technológiai újítás
A kártyába egy RFID chip található, melyre számos szolgáltatás kapcsolható. Az iskolákba, egyetemekre való belépéstől kezdve akár a könyvtári könyvkölcsönzésig. Célunk, hogy ilyen megoldásokat mihamarabb át tudjunk ültetni a gyakorlatba, hogy megkönnyítsük a mindennapjaitokat.
Okostelefon alkalmazás
Célunk, hogy mihamarabb elkészítsük saját okostelefon alkalmazásunkat, hogy mobilodon is meg tudd tekinteni a közeledben levő elfogadóhelyeket, így a legjobb kedvezményeket fogod tudni kihasználni.
Diákkedvezmény Nonprofit Kft.
1. Nemzetközi kedvezményrendszer
Az új diákigazolványon szereplő „EYCA – European Youth Card” logó feljogosítja a magyar diákokat arra, hogy más európai országokban is a nemzetközi szervezet által biztosított kedvezményekkel éljenek.Az EYCA (European Youth Card Assiciation; Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) egy nonprofit szervezet, amelyhez 36 európai ország csatlakozott, és 5 millió fiatal számára biztosít lehetőséget a mindennapi költségek csökkentésére. A fiatalok kedvezményekhez juthatnak a kultúra, az utazás, a szállás, és egyéb szolgáltatások területén. Az elfogadóhelyek száma megközelítőleg 60 ezer.
Az EYCA tagjaként az új diákigazolvány feljogosítja a magyar diákokat arra, hogy más európai országokban is a nemzetközi szervezet által biztosított kedvezményekkel éljenek. Továbbá, nemcsak a magyar diákok használhatják külföldön a diákigazolványukat, hanem a hazánkba látogató külföldi – EYCA kártyával rendelkező – diákok is igénybe vehetik a magyar kereskedelmi kedvezményeket.
Amennyiben régi típusú diákigazolványod van, úgy természetesen továbbra is vonatkoznak rád a magyar kedvezmények, de azokat külföldön nem tudod érvényesíteni, így már csak ezért is érdemes kiváltani az új típusú igazolványt.
Természetesen továbbra is lehetőség van a hagyományos EYCA Nemzetközi Ifjúsági Kártya kiváltására is. Az egy évre érvényes kártya díja 2500 Ft + 1000 Ft postaköltség. EYCA Nemzetközi Ifjúsági Kártya igényléséhez nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot – ezt követően az esetleges további teendőkről e-mailben értesítünk!

2. RFID Chip
A kártyában levő Mifare+ chip segítségével a kártya rádiófrekvenciás azonosító kódot tud önmagáról leadni, mellyel egyszerűsödik, felgyorsul és biztonságosabbá válik a kártya azonosítása. A technológiát elsősorban az oktatási intézmények tudják hasznosítani, a tanulmányi rendszereikkel összekötve. Részletesebb tájékoztatásért írjon nekünk az info@diakkedvezmeny.hu e-mail címre.
3. „B” kategóriás okmány
Az új diákigazolvány „B” kategóriás biztonsági okmány, amely mostantól okmányirodában igényelhető. Az igénylés folyamatáról bővebb információk itt találhatóak.
4. Állami kedvezmények :

UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK (közforgalmú személyszállítás)
Nappali és esti tagozaton, legyen az középiskola, gimnázium vagy felsőoktatási intézmény, az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők az alábbi kedvezményeket jogosultak igénybe venni:
– iskola és lakhely közötti bérlet vásárlása esetén 90%
– jegyvásálás esetén, bármely viszonylatban 50%
Levelező tagozaton jegyvásárlás esetén érvényesíthető 50% (bérletre nincs kedvezmény)
A helyi közlekedés kedvezményes bérletének árát mindig az adott önkormányzat határozza meg (diákbérlet).
A részletes feltételeket az ide vonatkozó jogszabályban olvashatod :
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700085.KOR
KÖNYVtárlátogatásra vonatkozó kedvezmények (6/2001. (I. 17.) KORM. RENDELET)
Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező tanulók, hallgatók számára nyilvános könyvtárban a beiratkozási díjból 50%-os kedvezményt kell adni.
A pontos feltételeket az ide vonatkozó jogszabályban olvashatod : http://complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100006.KOR
MÚZEUMLÁTOGATÁSRA VONATKOZÓ KEDVEZMÉNYEK (194/2000. (XI. 24.) KORM. RENDELET)
A rendelet hatálya valamennyi olyan múzeumra, közérdekű muzeális gyűjteményre és kiállítóhelyre kiterjed, amelyik a kultúráért felelős miniszter által kiadott működési engedéllyel rendelkezik.
A részletes feltételeket az ide vonatkozó jogszabályban olvashatod: http://complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0000194.KOR
További infók :http://www.diakkedvezmeny.hu
Forrás : http://www.diakkedvezmeny.hu