PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 5., szerda

Most szombaton munkanap van – ne feledjétek, szombaton dolgoznunk kell

Most szombaton munkanap van – ne feledjétek, szombaton dolgoznunk kell

Augusztus 8-a munkanap vagyis a mostani szombat munkanap, az augusztus 20-val kezdődő 4 napos hosszú hétvégét kell ledolgoznunk, vagyis amiatt kell dolgoznunk.


2015-ben három munkanap-áthelyezést illetve módosítást rendeltek el miniszteri rendeletben, itt vannak a módosítások amelyeket a nemzetgazdasági miniszter rendelt el a 2015-ös évre:
- január 10.,
- augusztus 8.
- december 12.
szombati munkanap, míg január 2. péntek, augusztus 21. péntek és december 24. csütörtök pihenőnap.
Ezen kívül négy alkalommal háromnapos a hétvége: húsvéthétfő és pünkösdhétfő miatt, valamint május elseje és október 23. is péntekre esik.
Az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban foglalkoztatottak munkarendje az NGM-rendelettől eltérően is meghatározható.
A Munka törvénykönyve (Mt.) szerint egy munkáltató vagy a munkakör akkor minősül a munkaszüneti napon is rendeltetése folytán működőnek, ha helyben kialakult vagy általánosan elfogadott társadalmi szokásból eredő igény van a tevékenységre (például az állami múzeumokban dolgozni kell munkaszüneti napokon is, ugyanis a legtöbb ilyen kiállítóhelyen március 15-én, augusztus 20-án vagy október 23-án ingyenes belépést biztosítanak).
Forrás : www.profession.hu