PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 12., szerda

Nem kell jövő januártól a gyerekeknek adóazonosító

Nem kell jövő januártól a gyerekeknek adóazonosító

Nem kell jövő januártól a gyerekeknek adóazonosító ahhoz, hogy az utánuk járó adókedvezményt érvényesítsék a szülők – jelentette be Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője azután, hogy egyeztetett a Nagycsaládosok Egyesületének képviselőivel.


A Magyar Nemzet korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy 2016-tól kizárólag olyan gyerek után lehet igénybe venni családi adókedvezményt, akinek van adóazonosító jele.

A Magyar Nemzet nemrég arról számolt be
hogy roham indult a hivatalokban azért, hogy a gyerekeknek adókártyát igényeljenek a szülők. A lap szerint több százezer családnak is szüksége lehet az igénylésre, ugyanis 2016-tól kizárólag olyan gyerek után lehet kérni a családi adókedvezményt, akinek van adóazonosító jele.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása alapján a 2005 után születettek automatikusan kaptak adóazonosító jelet, előtte viszont csak akkor adott ki ilyet a hatóság, ha külön kérte a szülő. Adókártya pedig csak a 2008 után születettek esetében járt, és náluk is lehettek kivételek.
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azonban az M1 hírműsorában cáfolta, hogy januártól a gyerekeknek adóazonosító kell ahhoz, hogy az utánuk járó adókedvezmény igénybe vehető legyen. A szükséges jogszabály-módosítást ősszel kezdeményezik a parlamentben.
Adókártya-igénylés-ára-gyereknek-2015-2016-777x437
A miniszterelnök kérésére egyeztettem a nagycsaládosok képviselőivel, akik egyértelműen felesleges, bürokratikus lépésnek gondolják a kötelező adóazonosítót. Ezt a véleményüket mi tiszteletben fogjuk tartani, ami azt jelenti, hogy a Fidesz-frakció a kormánnyal együtt kezdeményezni fogja ősszel ennek a szabálynak a módosítását.
Tehát marad minden változatlan
, nem fog kelleni 2016. január 1-től a gyerekeknek adóazonosító jel, ahhoz, hogy a gyerek után járó családi adókedvezmény igénybevehető legyen.”
Jelenleg 800 ezer gyereknek hiányzik az adóazonosítója.