PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 4., kedd

Ősszel felülvizsgálják, hogy mit lehet majd ezentúl fizetni SZÉP kártyával – szűkítik a lehetőségeket

Ősszel felülvizsgálják, hogy mit lehet majd ezentúl fizetni SZÉP kártyával – szűkítik a lehetőségeket

Még nem készült el az erről szóló rendelet tervezet a Nemzetgazdasági Minisztériumban, de az alapokról már lehet tájékozódni, hogy körülbelül mi várható szeptemberben!


A kormány szerint ősszel ismét felül kell vizsgálnia SZÉP kártya felhasználhatóságának lehetőségeit, ezt az új szabályozást a vendéglátásban elköltött pénzek fogják megsínyleni, valószínűleg ebben a szegmensben fogják megvágni a lehetőségeket!Van, akik szerint ez hátrányosan fogja érinteni a belföldi turizmust.
Glattfelder Béla korábban egy szakmai konferencián a SZÉP-kártya rendszerének továbbfejlesztése kapcsán beszélt arról, hogy az elfogadók köréből kikerülhetnek a gyorséttermek, mert az eredeti céloknak megfelelően a szálláshelyeknek és a szabadidős tevékenységeknek kellene nagyobb szerepet szánni.
A turisztikai vállalkozások szorgalmaznák a szűkítést a vendéglátásban, ugyanis a SZÉP kártyán található összegek jelentős részét a felhasználók a vendéglátásban költik el.
A SZÉP-kártya és a hozzá kapcsolódó adókedvezmények bevezetésének elsődleges célja a belföldi turizmus élénkítése volt. 2012-től, mióta a kártya három zsebes felosztása kialakult és a vendéglátás zseb létrejött, egyre dominánsabbá vált a költésekben az alacsonyabb kategóriájú vendéglátási szolgáltatások igénybevétele, és a napi munkahelyi étkezés. Jelenleg a SZÉP-kártya költések fele vendéglátóhelyen történik.