PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 27., csütörtök

Plusz jogokat és családtámogatást adnak a kormány a menekülteknek

Plusz jogokat és családtámogatást adnak a kormány a menekülteknek

Pluszjogokat adna a kormány a befogadott menekülteknek – írja a Magyar Nemzet.
A lap a kormány honlapján nyilvánosságra hozott jogszabálytervezetre hivatkozva azt írja: a jövőben nemcsak a menekülti, hanem az oltalmazotti státusúak is részesülhetnek családtámogatásban.


A módosítások között szerepel az is, hogy magyar állam meghálálná a segítséget az embercsempészek leleplezésében segítő menedékkérőknek: humanitárius célú tartózkodási engedélyt, ellátást és támogatást kaphatnának cserébe.

A jogszabálytervezet szerint
a befogadottakat köteleznék a közmunkára, a menekülteknek jelentkezniük kellene a tervezet szerint az állami foglalkoztatási szervnél.
Forrás : Hír tv
De ha egy kicsit belegondolunk, akkor mi lehet emögött?
Magyarország olyan gazdag ország lenne, hogy még több ezer vagy tízezer menekültnek tud majd például családi pótlékot adni, amikor a családi pótlék hosszú hosszú évek óta nem emelkedett? 4,5,6,7,8, gyermekkel rendelkező családoknak számoljuk ki mennyi családi pótlék jár? Afrikában ez nem ritka, sőt ez a normális családmodell.
Közmunkában fognak dolgozni a menekültek? Hogyan tervezik a megvalósítást Minden brigád mellé majd tolmácsot fognak fogadni órabérben, aki lefordítja a menekülteknek és az oltalmazottaknak, hogy mit kell csinálni? És tényleg! Mit is fognak csinálni? Mihez értenek? Nembaj majd havat lapátolnak….ja hogy ők még havat sem láttak, effektíve kicsit csúnyán fogalmazva még ahhoz sem értenek? Akkor majd szednek szemetet…ja hogy ők maguk után hagyják a szemetet nm pedig szedik….