PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. augusztus 19., szerda

Rohamra készül a NAV a CSOK miatt

Rohamra készül a NAV a CSOK miatt

Az otthonteremtési kedvezményhez az juthat hozzá, aki igazolja, hogy nem tartozik az államnak – a NAV arra számít, hogy sokan fogják kérni a felvételüket a köztartozásmentes listára.
Megrohanhatják az adóhivatalt a családi otthonteremtési kedvezményre (csok) hajtó polgárok.


A támogatáshoz ugyanis csak az juthat hozzá, aki igazolja, hogy nem tartozik az államnak. Ennek legegyszerűbb módja, ha az érintettek felvetetik magukat a NAV köztartozásmentes listájára – írta a Napi Gazdaság.

A pozitív regiszter egyre népesebb:
legutóbb önkormányzati politikusok jelentkeztek tömegesen, az év eleje óta pedig a közúton fuvarozó vállalkozások nagyobb csoportja csatlakozott.
Kis Péter András, a NAV szóvivője a lapnak elmondta: az adóügyek megfelelő állását a polgárok két módon bizonyíthatják. Beadhatnak 15 napnál nem régebbi keltezésű hatósági igazolást, de az is megfelelő, ha valaki szerepel a köztartozásmentesek kimutatásában.
Az adóigazolás kiváltásáért illetéket kell fizetni, a pozitív listára viszont költségek nélkül lehet felkerülni. Ha valaki már szerepel a listán, onnan akkor kerül le, ha nem fizeti be időben a közterheket; a tagság így évekig fennmaradhat. Az adóigazolás csak rövidebb ideig bír bizonyító erővel, így előfordulhat, hogy a dokumentumot újból és újból ki kell váltania az érintettnek – emelte ki a szóvivő. A regiszterbe elektronikus úton beadható kérelem kitöltésével lehet jelentkezni.
A köztartozásmentes listát bárki elérheti, a közhiteles és online összesítés megtalálható az adóhivatal honlapján. A kimutatásban most 123 ezren szerepelnek: 74 ezer gazdasági társaság mellett 25 ezer egyéni vállalkozó és 24 ezer magánszemély nevét tartalmazza a hatósági lajstrom.
Szerző: MTI Eco
Forrás : vg.hu