PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 9., vasárnap

Szeptemberben jön az egészségügyi bérkiegészítés

Szeptemberben jön az egészségügyi bérkiegészítés


Szeptemberben fizetik ki először az egészségügyi dolgozók bérkiegészítését - mondta az InfoRádiónak az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős helyettes államtitkára. Erre idén 5,33 milliárd forint áll rendelkezésre. Mindez nagyságrendileg 43 000, betegágy mellett dolgozó egészségügyi szakdolgozót és 18 000 orvost érint.


Július 1-jétől megszűnt az egészségügyi dolgozók mozgóbérének befagyasztása, így lehetővé vált, hogy az alapbér szerint számolják el azoknak a dolgozóknak a változó bérelemeit, akik 2012-ben és 2013-ban béremelést kaptak. Ebben szerepel az ügyeleti díj, a készenléti díj, a túlmunka díj vagy a műszakpótlék.

Mészáros János, egészségügyi koordinációért és EU-ügyekért felelős helyettes államtitkár az InfoRádiónak azt mondta: a bérkiegészítésre idén 5,33 milliárd forint áll rendelkezésre.

"Az a 43 ezer betegágy mellett dolgozó egészségügyi szakdolgozó, akinek ilyen formán az alapbérbe beépül a 2012-es 2013-as év béremelése, bruttó 15 ezer forinttal magasabb jövedelemre számíthatnak, illetve az a 18 ezer betegágy mellett dolgozó orvos, aki ugyanebben a körben értendő, bruttó 20-25 ezer forintot fog jelenteni" - közölte.

A támogatási összeg igényléséről szóló tájékoztatót, a kitöltendő adatlapot, valamint az adatlap részletes kitöltési útmutatóját az Országos Egészségbiztosítási Pénztár valamennyi intézménynek megküldte, a kötelező adatszolgáltatás határideje augusztus 17-e, reggel nyolc óra. A helyettes államtitkár szerint ez a bérkiegészítés hosszú távon is fent tartható.

"Ezért a 2016-os költségvetésbe ennek a fedezete be van tervezve, az Országgyűlés meg is szavazta, ez 12,8 milliárd forint" - tette hozzá.

Mészáros János azt is elmondta, hogy tart még az egyeztetés a szakmai szervezetekkel és a szakszervezetekkel az ágazati szintű, egységes szabályozás megteremtéséért.

A cikk forrása: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/szeptemberben_jon_az_egeszsegugyi_berkiegeszites.601584.html