PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 23., vasárnap

Több százezer forint támogatást kaphatsz az iskolai éveid finanszírozására

Több százezer forint támogatást kaphatsz az iskolai éveid finanszírozására

Akár 400 ezer forintos tandíjtámogatást vagy 125 ezer forintos ösztöndíjat is kaphatsz minden félévre ha pályázol!
Beadási határidő : 2015. augusztus 31.
ITT VANNAK A RÉSZLETEK :


Megjelent a hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítását, felsőfokú végzettséghez jutásának támogatását szolgáló Út a diplomához program idei pályázata, amelynek kerete 210 millió forint – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.

Langerné Victor Katalin
a Roma Szakkollégiumok Országos Találkozóján beszélt arról: az ösztöndíj mellett szakkollégiumi ellátásban is részesülő roma diákok támogatása is azt a célt szolgálja, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok minél nagyobb számban jussanak diplomához.
Hangsúlyozta, a romák között nagyon alacsony a diplomások száma, miközben szükségük van a roma közösségeknek is az értelmiségiekre. A hátrányos helyzetű roma és nem roma fiatalok számára indult három évvel ezelőtt az Út a diplomához nevű program, amelynek lehetőségeivel tavaly már 816-an éltek.
A magyar nemzeti felzárkózási stratégia korábbi helyzetelemzése szerint a roma fiatalok 0,2 százaléka jutott diplomához, egy tavalyi felmérés azt mutatta, hogy az arány már 3 százalékra emelkedett, de ez még mindig jóval elmarad a 15 százalékos országos átlagtól. A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően egyre több hátrányos helyzetű roma fiatal jut be főiskolára, egyetemre.

A helyettes államtitkár kitért arra: az Út a diplomához program egyre sikeresebb, folyamatosan nő a jelentkezők száma, ezért nőtt a felhasználható keret összege is, amely az első évben 150 millió forint volt, tavaly 200 millióra, az idén pedig 210 millió forintra emelkedett.

Ez a pályázat a legmagasabb szintje az Útravaló ösztöndíjrendszernek, amelyben már az általános iskolától kezdve támogatást kaphatnak azok, akik szegénysorban élnek, de szorgalmasak és szeretnének többre jutni – fogalmazott Langerné Victor Katalin.
(MTI)
Beadási határidő : 2015. augusztus 31.
A teljes HIVATALOS pályázati kiírás itt található meg : http://www.emet.gov.hu/_userfiles/felhivasok/ut_a_diplomahoz/2015/utr_ud_2015_palyazati_kiiras_2015_06_01_oh_foat_tffat_vegleges___4_.pdf