PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 10., hétfő

Újra megnyílnak a brüsszeli pénzcsapok

Újra megnyílnak a brüsszeli pénzcsapok


Az Európai Bizottság hivatalosan ma fogadta el a magyarországi vidékfejlesztési programot (VP) - adta hírül a brüsszeli testület.

Ez a dokumentum Magyarország prioritásait tartalmazza a 2014-2020 közötti hétéves időszakban rendelkezésre álló 4,17 milliárd euró pénz felhasználásával kapcsolatban (ebből 3,4 milliárd euró az EU költségvetéséből, 740 millió euró pedig nemzeti társfinanszírozásból érkezik).


A program hangsúlyt fektet az ökoszisztémák helyreállítására, megóvására és fejlesztésére, a társadalmi befogadás előmozdítására, a szegénység csökkentésére és a gazdasági fejlődésre a vidéki területeken, továbbá az élelmiszerláncok szervezésének előmozdítására és a kockázatkezelésre a mezőgazdasági ágazatban.


Várhatóan csaknem 538 ezer hektár mezőgazdasági föld kerül biodiverzitást, valamint hatékonyabb vízgazdálkodást és talajgazdálkodást támogató gazdálkodási szerződés hatálya alá. Továbbá több mint 132 ezer hektár erdő kerül gazdálkodási szerződés hatálya alá, főként a biodiverzitás védelme érdekében.

A VP nyomán jobb szolgáltatásokhoz jut majd a vidéki lakosság 68 százaléka. A mezőgazdaságban és az élelmiszer-feldolgozóiparban 2600 beruházási projekt kaphat támogatást energiahatékonysági célokra, de jut belőle 5500 feldolgozási tevékenységgel kapcsolatos beruházási projektre és 4800, a mezőgazdasági termelők versenyképességének fokozását szolgáló projektre is.
A fiatal mezőgazdasági termelők és az ellátási láncok rövidítése érdekében 3 ezer fiatal mezőgazdasági termelő és 3,9 ezer mezőgazdasági üzem juthat pénzhez.

A vidékfejlesztési program négy fő intézkedése:

- beruházások tárgyi eszközökbe: 1425 millió euró
- agrár-környezetvédelem, éghajlatváltozás: 638 millió euró
- alapvető szolgáltatások a vidéki térségekben: 426 millió euró
- mezőgazdasági üzemek és vállalkozások fejlesztése: 328 millió euró.

A cikk forrása: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujra_megnyilnak_a_brusszeli_penzcsapok.601626.html