PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 17., hétfő

Vigyázz ha rejtett számról hívtak, mert lehet, hogy a NAV keresett!

Vigyázz ha rejtett számról hívtak, mert lehet, hogy a NAV keresett!

És még az is lehet, hogy mostantól Ön a nem együttműködő, problémás adózó színében tűnik fel. Bezzeg amikor őket kellene elérni, már nem ilyen nagy a fegyelem. Kis távrecsegős tragikomédia adózóknak, egy kellemetlen levéllel.
Egy devizakereskedő sikertörténete »


Nagyon rossz, kontraproduktív módszerekkel igyekszik jogkövető magatartásra betörni az adózókat a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) – tudjuk meg Ruszin Zsolttól, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) elnökétől. Mint mondja,
“az összes olyan alkalmat megragadják, amikor az adózóba valamilyen módon belerúghatnak. Azt gondolják, ezzel lehet megtanítani az adózót a szabályok betartására, holott az igazságtalansággal éppenhogy rombolják az adózási morált. A titkos számokról történő hívogatás ennek a része.”
A NAV vezetői ezen a rendszeren nem kívánnak változtatni – állítja Ruszin Zsolt. ”
Megkérdeztük a NAV-ot, mégis mi indokolja a furcsa gyakorlatot. Az adóhivatal tájékoztatása szerint a hívószámkijelzés nem adószakmai döntés eredménye. “Mivel kollégáink az adózót általában mobiltelefonszámon hívják, az adószakmai NAV telephelyekről a hívás a helyi telefon alközpontra csatlakoztatott GSM adaptereken keresztül épül fel, ekkor a GSM adapterben lévő SIM kártyán végződik, a GSM előfizetésen ugyanis töredéke a percdíj, mint a vezetékes vonalainkon.
Hogy mégis mi a gond ezzel? “Akár hónapokkal később, a revizor a kapcsolatfelvétel módjával összefüggésben megemlítheti, hogy telefonált, azonban az adózó nem volt elérhető.
Ez egy rosszízű indulást ad az ügynek, rögtön azt a benyomást kelti, mintha az adózó nem kívánna együttműködni. Önmagában nem büntethető, azonban nagyon rossz irányba lökheti az ügyet” – mondja Ruszin Zsolt. A NAV szerint a bizonyítékokat egyenként és összességükben értékelik és a hatóság “ezen alapuló meggyőződése szerint állapítja meg a tényállást” – egyetlen telefonhívás elmulasztása tehát még nem főben járó bűn, de bizony feljegyzésre kerül.
A teljes cikket itt olvashatod el : http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/08/14/rejtett-szamrol-hivtak-jobb-ha-vigyaz-lehet-hogy-a-nav-volt%281%29/