PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 2., szerda

120 ezer forint jár minden házasulónak!

120 ezer forint jár minden házasulónak!

Joghely: A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 29/C. §-a, 84/ZS. § (4) bekezdése.

Az ellátás típusa: Kedvezmény

Az ellátás jövedelmi helyzettől független.


Leírás: Az első házasok kedvezménye az azt érvényesítő magánszemély ÖSSZEVONT ADÓALAPJÁT CSÖKKENTI. A HÁZASTÁRSAK ÁLTAL EGYÜTTESEN ÉRVÉNYESÍTHETŐ KEDVEZMÉNY MÉRTÉKE JOGOSULTSÁGI HÓNAPONKÉNT: 31 250 forint.

A kedvezményt a házastársak
érvényesíthetik a fenti összeg megosztásával , illetve dönthetnek úgy is, hogy a fenti összegű kedvezményt kizárólag egyikük veszi igénybe.
A KEDVEZMÉNY IGÉNYBEVÉTELÉRE A 2014. DECEMBER 31-ÉT KÖVETŐEN MEGKÖTÖTT HÁZASSÁGOK ESETÉBEN VAN LEHETŐSÉG.

Az ellátásra jogosultak: Legalább egyikük első házassága esetén a házaspár.

A jogosultság feltétele: A KEDVEZMÉNYT AZ A HÁZASPÁR ÉRVÉNYESÍTHETI JOGOSULTSÁGI HÓNAPONKÉNT, amely esetében legalább az egyik házastárs első házasságát köti.
JOGOSULTSÁGI IDŐ: A házassági életközösség fennállása alatt – A HÁZASSÁGKÖTÉST KÖVETŐ HÓNAPTÓL (azt első jogosultsági hónapnak tekintve) LEGFELJEBB 24 HÓNAP.
Amennyiben az említett időtartamon belül a magánszemély magzatra vagy gyermekre (ide nem értve a nevelt gyermeket) tekintettel családi kedvezményre válik jogosulttá, jelen kedvezményt a családi kedvezményre való jogosultságának kezdő hónapjától már nem veheti igénybe!

Az igény benyújtásának formája: A házastársaknak – adóbevallásban, munkáltatói adómegállapításban – mindkettejük adóazonosító jelét is feltüntetve – közösen nyilatkozniuk kell a kedvezmény idénybevételéről .

A nyilatkozatnak tartalmaznia kell

a) hogy a kedvezményt melyikük veszi igénybe, vagy
b) a kedvezmény összegének megosztására vonatkozó döntésüket.

Megjegyzés: ÖSSZEVONT ADÓALAP : az adóévben adókötelezettség alá eső valamennyi önálló, nem önálló tevékenységből származó, valamint egyéb bevételből megállapított jövedelem, továbbá átalányadózás esetén az egyéni vállalkozói, a mezőgazdasági kistermelői bevételből az átalányban megállapított jövedelem.
Ha a jövedelem után a magánszemély kötelezett a szociális hozzájárulási adó, a 27 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás megfizetésére (kivéve, ha az költségként elszámolható, vagy azt számára megtérítették), a megállapított jövedelem 78 százalékát kell jövedelemként figyelembe venni.
Forrás : kezenfogva.hu