PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 7., hétfő

Akár a fizetésünk hatvan százalékát is elvehetik….

Akár a fizetésünk hatvan százalékát is elvehetik….

Ha vannak külföldön dolgozó rokonaid, ismerőseid barátaid vagy akár Te magad dolgozol külföldön vagy gondolkodsz külföldi munkavállaláson, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod ezt a tájékoztatót.


A statisztikák alapján a külföldön dolgozó magyarok rengeteg pénzt küldenek haza családjuknak, hozzátartozóiknak.Vannak akik a banki utalást választják, de vannak olyanok is akik jobb szeretik készpénzben hazahozni a megkeresett javakat.Ezek között az utalások között természetesen rengeteg a hiteltörlesztés, de rengetegen az itthon maradt családtagokat is támogatják.

A pénz hazaküldésének több módja is van :
Utalásnál a következőkkel kell tisztában lennünk :
Ha utaljuk a pénzt, akkor fontos tudnunk, hogy ha a hazai bankszámla más devizanemben van, mint a befizetett vagy átutalt összeg devizaneme, akkor átváltási költség merül fel.Az hogy mennyibe fog kerülni az utalást azt a külföldi bank határozza meg, amelyen keresztül utalunk.Egyes eseteben irreálisan magas költségek merülhetnek fel, így utalás előtt mindenképpen tájékozódjunk!
Egy alternatív módszer is létezi pénz hazaküldésére :
Ezek közé tartozik például a TransferWise vagy a Western Union nevű cégek által adta lehetőségek.
Ha készpénzben szeretnénk hazahozni a keresetünk, akkor erre nagyon oda kell figyelnünk:
Ha 10.000 eurónál több pénzt, vagy ennek megfelelő készpénz-helyettesítő eszközt szeretnénk behoznia u EU területére, akkor kötelesek vagyunk erről előtte írásban nyilatkozni a vámhatóság felé.
Pontosan miről kell nyilatkozni?
valuta, átruházható értékpapírok, aláírt, de a kedvezményezett nevét nem jelző hiányos értékpapírok, csekk, váltó, fizetési megbízás.
Fentiek mellett az Európai Unió néhány tagállamában léteznek külön ellenőrzési és nyilatkozattételi előírások az európai unión belüli készpénzforgalomra. Erről érdemes tájékozódni az utazás során érintett országok magyarországi diplomáciai képviseletein
– válaszolta megkeresésünkre Suller György Attila alezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője. ( forrás : penzcentrum.hu)
Komoly következménye van ha nem nyilatkozunk, így mindenképpen érdemes komolyan venni az instrukciókat!
Amennyiben nem nyilatkozunk a nálunk lévő pénzről vagy az általunk tett nyilatkozat hiányos, akkor a pénzösszeg 10-, 40-, 60 százalékának megfelelő összegű bírság kerül kiszabásra.A bírság helyszínen történő megfizetésével kapcsolatos intézkedéséket a vámhatóság kezdeményezi. Amennyiben a bírság a helyszínen nem kerül megfizetésre, az annak megfelelő összeget a vámhatóság jogosult és köteles visszatartani.