PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 29., kedd

Befellegzett a NAV-nak – komoly változások jönnek

Befellegzett a NAV-nak – komoly változások jönnek

A minisztériumi és hatósági szakemberekből, valamint a szakmát és a vállalkozásokat képviselő hozzáértőkből álló grémium megállapításai alapján több ponton is módosulhat a NAV szervezete – erről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt a Magyar Időknek adott interjújában, amelyből a lap kedden közölt részleteket.


A tárcavezető kifejtette: a legfontosabb, hogy – a tervek szerint – a hatóság munkáját a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja majd, mégpedig úgy, hogy a minisztériumi államtitkár egyben a hivatal vezetője lesz. A NAV – eddigi – központi, irányítóegysége a jövőben a nemzetgazdasági tárca berkeiben működne tovább. Ezzel párhuzamosan megszűnne a hivatal hét régiós igazgatósága: ezeknek az egységeknek a munkatársai elsősorban a megyék munkáját segíthetik majd.

A módosítások számottevően befolyásolnák
a cégek és a magánszemélyek mindennapjait, hiszen ezentúl a kormányhivatalokban is működne NAV-ügyfélszolgálat. A miniszter megjegyezte: az adófizetőknek így módjuk nyílna arra, hogy lakóhelyükhöz, székhelyükhöz közel eső helyen juthassanak érdemi adóügyi információkhoz.
A módosítások január elsején léphetnek életbe. Az átalakítások ügyében a végső döntést a kormány hozza majd meg, a nemzetgazdasági tárca ugyanakkor már hozzálátott a szükséges jogszabályok előkészítéséhez.
Varga Mihály arról is beszélt: elképzelhető, hogy a NAV a jelenlegi 23 ezres létszám helyett a későbbiekben kisebb állománnyal működik majd.
Forrás : www.hirado.hu
A hatóság munkáját a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja majd, úgy, hogy a minisztériumi államtitkár egyben a hivatal vezetője lesz.
Kisebb létszámmal, hatékonyabban kell működnie az adóhivatalnak a jövő évtől – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádióban. Varga Mihály a 180 percben elmondta: a vám- és adóhivatali szervek 2011-es összevonása óta a NAV jelentős létszámtöbblettel, 23 ezer alkalmazottal működik.
Varga: hatékonyabb adóhivatal kell
A tervek szerint a jövő év elejéig létszámleépítéssel és belső átcsoportosítással megszűnik a hivatal hét régiós igazgatósága, és ezentúl a kormányhivatalokban is működik NAV-ügyfélszolgálat.
Fontos változás lesz az is, hogy a hatóság munkáját a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja majd, úgy, hogy a minisztériumi államtitkár egyben a hivatal vezetője lesz. A módosítások január elsején léphetnek életbe.
Forrás : hirado.hu