PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 13., vasárnap

Csalók próbálnak bejutni a lakásokba a gázszolgáltatók nevében! Oszd meg te is!

Csalók próbálnak bejutni a lakásokba a gázszolgáltatók nevében! Oszd meg te is!

Az utóbbi időben többször akartak csalók, a gázszolgáltatók nevével visszaélők a fogyasztók lakásaiba bejutni a gázmérő leolvasására, illetve műszaki vizsgálatra hivatkozva – figyelmeztetett a Főgáz.


A társaság az MTI-hez csütörtökön
eljuttatott közleményében elhatárolódott minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, és jelezte ezek felderítésében együttműködnek a rendőrséggel.

A Főgáz felidézte:
az elmúlt hónapokban a lakossági földgázpiacon több lépcsőben három nagy egyetemes szolgáltató is visszaadta szolgáltatási engedélyét, ezért a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatal további 1,3 millió ügyfél ellátására jelölte ki a társaságot.

Hangsúlyozták:
a fogyasztók átvételével kapcsolatban a Főgáz nem végez rendkívüli gázmérő-leolvasást, mérőcserét, vagy bármilyen műszaki beavatkozást, az állami gáztársaság részéről ilyen megkeresésre a földgázfelhasználóknak nem kell számítaniuk. Személyes megkeresés esetén a Főgáz mindig előzetesen értesíti felhasználóit – közölték.
Jelezték továbbá, hogy a nemzeti közműszolgáltatás részeként működő társaság folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek révén további rezsicsökkentés érhető el. Ennek érdekében a Főgáz több nagyfogyasztójánál a gázmérők felülvizsgálatát kezdeményezte. Ezt kizárólag munkatársaival és megbízható partnereivel a társasházi fogyasztói körében végzi, ahol közös – 10 köbméter per óra feletti teljesítményű – fogyasztásmérő berendezés üzemel. Az ehhez szükséges személyes megkeresések esetén a Főgáz mindig előzetesen értesíti az érintett felhasználókat annak időpontjáról – közölte a társaság.
A Főgáz felhívja ügyfelei figyelmét, hogy alkalmazottai és megbízottjai külön kérés nélkül kötelesek felmutatni arcképes igazolványukat, ennek elmaradásakor a személyes megkeresés esetén a fogyasztók mindig igazoltassák a megkeresőt.
A gázórát leolvasó, vagy szerelési munkákat végző alkalmazottaknak nincs felhatalmazásuk arra, hogy készpénzt vegyenek át az ügyfelektől munkájuk során, ugyanis a Főgáz semmilyen esetben nem végez helyszínen, készpénzben fizetendő munkát. A Főgáz munkatársainak nincs joguk iratot vagy személyazonosságit elkérni, mivel munkájukhoz erre nincs szükségük – szögezték le a közleményben.
Forrás : aktív-blog.hu