PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 14., hétfő

Elképesztő! Ha így csinálod a hiteled harmadát is kifizethetik helyetted!

Elképesztő! Ha így csinálod a hiteled harmadát is kifizethetik helyetted!

A lakásvásárlás nem olcsó mulatság, a legtöbb fiatalnak nem telik arra, hogy önerőből vegyen lakást. Nagyon jó hír, hogy Magyarországon rengeteg támogatást lehet igénybe venni lakásvásárláshoz, többet, mint azt a legtöbben gondolnák! Most megmutatjuk lépésről lépésre, hogy hogyan tudod elérni azt, hogy a hiteled harmadát mások fizessék ki helyetted!


Rengeteg állami támogatást szerezhetsz, többet, mint gondolnád! A támogatások feltételei általában eltérnek, hol jelentősen, hol kevésbé, de a legjobb mindháromban ugyanaz, az , hogy mindegyik vissza nem térítendő támogatás, vagyis ha egyszer felveszed nem kell visszafizetned senkinek!

Lakástakarékpénztár

Fantasztikus jelentőséget jelent, hiszen a befizetéseid után az állam 30%-ot ad, vagyis egy remek konstrukció!A saját megtakarításunkat és az állami támogatást a futamidő lejártával egyösszegben felvehetjük.
Szocpol
Jelentős összegű állami támogatást jelent, viszont gyermekre van szükségünk hozzá.Már egy gyermek után is lehet igényelni az új szocpolt!Igényelhetjük egyfajta megelőlegezésként is, vagyis akkor is ha nincs gyermekünk, de ha bevállalunk egy gyermeket akkor 4 évünk van rá,, hogy megszülessen, ha kettőt, akkor nyolc évünk van a 2 gyermek megszületésére.
Kamattámogatott lakáshitel
A hitelünk kamatait az első öt évben az állam támogatja, így a törlesztőrészletünk csak kisebb mértékben emelkedhet meg, mint egy piaci kamatozású kölcsönnél.
Ha három vissza nem térítendő állami támogatást kombinálod elképesztően sok pénzt kaphatsz!
Hogy minden tiszta legyen nézzünk meg 2 remek példát, melynek segítségével mindenki rájöhet, hogy milyen sok pénzhez juthat vissza nem térítendő támogatásként!
1 példa
Tegyük fel, hogy havonta 20 ezer forintot meg tudunk takarítani, nyitunk egy lakástakarékszámlát 4 évre, hogy ennek az összegét majd lakáscélra fordíthassuk.A lakásvásárláskor 6 millió forint hiányzik a vásárláshoz (az LTP nélkül), két gyerek esetén, amikor egy 70 négyzetméteres használt lakást szeretnénk megvásárolni.

A gondolatmenet folytatódik a táblázat után!
NÉZZÜK MEG MENNYI PÉNZHEZ JUTHATUNK A 2 KÜLÖNFÉLE TÁMOGATÁSSAL :
6 millió forint 10 millió forint
LTP 288 000 576 000
CSOK 144 000 211 000
KAMATTÁMOGATÁS 33 000 48 000
TÁMOGATÁSOK ÖSSZESEN : 31 000 46 000
TÖRLESZTŐRÉSZLET KAMATTÁMOGATÁSSAL : 1 000 000 2 000 000
TÖRLESZTŐRÉSZLET KAMATTÁMOGATÁS NÉLKÜL : 1 432 000 2 787 000
A lakástakarék befizetései 960 ezer forintosak, ehhez jön hozzá a 288 ezer forintos állami támogatás, illetve a 40 ezer forint kamat, így összesen 1 millió 288 ezer forinttal csökken a vásárláshoz szükséges összeg (6 millió), és már csupán 4 millió 712 ezer forint előteremtéséről kell gondoskodnunk.
Ha ekkor a lakást akarunk venni, akkor a CSOK felvételekor 1 millió forinttal csökken a lakáshoz hiányzó összeg, vagyis már csak 3 millió 712 ezer forint hiányzik a alkáshoz és most jön képbe a kamattámogatott lakáshitel. 15 éves futamidővel és 6%-os kamattal kell számolnunk! Jelen esetben a kamathoz tartozó állami támogatás 144 ezer forintot jelent.Természetesen abban az esetben ha a jegybanki alapkamat 5 éven belül nem változik.
Ezekkel a feltételekkel a három állami támogatás 1 millió 432 ezer forint lesz összesen, ami a hiányzó 6 millió forintnak a 24 százaléka. FONTOS hogy a hitelünk törlesztőrészlete így 31 ezer forint lesz, ami kétezer forinttal alacsonyabb, mintha kamattámogatás nélkül fizetnénk a kölcsönt.
Ha ennél több állami támogatást akarunk, akkor a következő esetet érdemes megvizsgálni!
Itt 10 millió forint hiányzik a lakás megvételéhez!
Tegyük fel, hogy 2 20 ezer forintos lakástakarékot indítunk el 4 évre, ebben az esetben az állami támogatás összege máris 576 ezer forint, és a lakásvásárláskor felhasználható összeg így 2 millió 575 ezer forint lesz. Ezzel a vásárláshoz szükséges összeg 7 millió 425 ezer forintra csökken.
Nagyobb lakás esetében természetesen a CSOK is több! 3 gyermek esetében szintén magasabb összeghez jutunk. Ennek köszönhetően ebben a példánkban 2 millió forintos vissza nem térítendő CSOK támogatáshoz juthatunk. Így a hiányzó összeg már csupán 5 millió 425 ezer forint lesz, ekkora hitelt igénylünk a banktól.
A kamattámogatott hitelnél szintén 15 éves futamidővel és 6%-al számolunk! Így az állami támogatás 211 ezer forint, a törlesztőrészlet 46 ezer forint, a kamattámogatás nélkül 48 ezer!
Ezekkel a feltételekkel számolva a három termékből együtt az állami támogatás mértéke 2 millió 787 ezer forint lesz, ami a hiányzó összegnek közel 28 százaléka.