PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. szeptember 7., hétfő

Ezt feltétlenül tudnod kell mielőtt elmész a tanév első szülői értekezletére

Ezt feltétlenül tudnod kell mielőtt elmész a tanév első szülői értekezletére

Jön a szeptemberi első szülői értekezlet!
A szeptemberi óvodai, iskolai “pénzbeszedő mozgalom” büntetendő tevékenység!
Az ingyenes köznevelés azt jelenti, hogy az óvodában, iskolában semmilyen indokkal nem lehet pénzt követelni a szülőktől

A köznevelés megújulásának egyik alaptétele az óvodai, iskolai pénzkövetelések tiltása!
A pedagógusok nem kérhetnek, nem fogadhatnak el és nem kezelhetnek pénzt a köznevelési intézményben
(Pedagógus Etikai Kódex)
Sajtószóvivő: Keszei Sándor
A szülői értekezlet célja a szülők hiteles tájékoztatása az óvodát, iskolát, osztályt vagy óvodai csoportot érintő aktuális nevelési, oktatási kérdésekről, amelyek birtokában el tudnak igazodni az iskolai nevelés, oktatás területén, és meg tudják védeni kiskorú gyermekeik érdekeit. Pl. információ az adott évfolyam tantervi követelményeiről, az iskola munkatervéről, az új köznevelési jogszabályokról, az értékelés, minősítés osztályzás szabályairól, a mulasztás következményeiről, stb.
Figyelem!
Az iskolai pénzkövetelések hatása a családokra
Az iskoláztatással kapcsolatos valódi költségeket akkor lehet igazán meghatározni, ha a szülőktől kért pénzekből leszámítjuk az indokolatlanul kért befizetéseket. Kiderülhet, hogy a közoktatás valóban ingyenes és az iskoláztatás költségeit az iskola indokolatlan pénzkövetelései, és a szülők önkéntes vállalásai teszik elviselhetetlenné a többség számára.
A család és az iskola közötti viszonyt nagyban befolyásolja az iskola kvázi hatósági szerepe és pénzbeszedő tevékenysége, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a szülők nem működnek együtt az iskolával, bizalmatlanná és közömbössé válnak az iskola pozitív irányú törekvéseivel szemben is.
Az iskola a család ellen neveli a gyermeket, amikor a szülők anyagi erejét meghaladó pénzeket kér a tanulótól. “Milyen szülő vagy te, ha még ezt sem tudod kifizetni, bezzeg az osztálytársaim szülei” mondják a gyerekek! A túlzott mértékű iskolai befizetések sokszor a tanuló életnívóját csökkentik, nem marad elég családi pénz a kasszában a mindennapi szükségletekre.
A jogszabályok tájékoztatási kötelezettséget írnak elő az óvodának, iskolának és tájékozódási kötelezettséget a szülőknek. A tájékozatlan szülő félrevezethető, a tájékozott szülő, egyetértve az oktatási célkitűzésekkel, a nevelés, oktatás hatékonyságát növelő tényező lehet a közoktatásban.