PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 4., péntek

Fontos változások szeptembertől !

Fontos változások szeptembertől !

Szeptember elsejétől indul a családi csődvédelem, olcsó és egészséges lesz a menza, nevet vált a Napi Gazdaság című napilap, még vonzóbbá válik a duális képzés, bérkiegészítést kapnak az egészségügyi dolgozók – derül ki a Napi Gazdaság Online összefoglaló cikkéből.


Számos változás lép életbe szeptembertől.

Így például hatályba lépnek a családi csődvédelem főbb szabályai, elsőként szeptembertől a jelzáloghitel-adósok szűkebb köre élhet a lehetőséggel, ütemben, 2016 őszétől pedig minden eladósodott magánszemély. 
Keddtől ingyenes gyermekétkeztetésre jogosultak a három vagy több gyermekes családok, a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek és testvéreik, valamint azok a családok, ahol az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, jelenleg 89 ezer 408 forintot.
Az idei tanév szeptember 1-jén, kedden kezdődik és június 15-én, szerdán ér véget. A tanítási napok száma 181, a középiskolákban és a szakiskolákban 180 nap lesz.
Augusztus végén megszűnik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, a végrehajtóknak jogi végzettséget kell szerezniük, pályázat útján elnyerhető kinevezésük pedig határozott idejű, hét évre szóló lesz a bírósági végrehajtásról szóló törvény és hozzá kapcsolódó más törvények módosítása alapján. A szervezet általános jogutódja a szeptember 1-jén megalakuló Magyar Bírósági Végrehajtói Kar lesz.
Szeptembertől a cégek által fizetett szakképzési hozzájárulás a felsőoktatási duális képzés keretében szervezett szakmai gyakorlattal is teljesíthető, az elszámolhatóság mértéke egyeztetés alatt áll.
Több pontban változik a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról és a könyvvizsgálói tevékenységről szóló törvény. Szeptember 1-jétől a kamara helyett valamennyi minősítésről, illetve azok visszavonásáról a közfelügyeleti hatóság dönt, az érintett állami szerv egyetértési – és nem véleményezési – joga mellett. Ezentúl az érintett állami szerv kezdeményezésére a kamarai tag könyvvizsgáló, könyvvizsgáló cég minősítése felfüggeszthető.
Jön az új helyesírás, szeptember 3-án megjelenik a magyar helyesírás szabályainak 12. kiadása.
Szeptemberben fizetik ki először az egészségügyi dolgozók bérkiegészítését. Mindez 43 ezer, betegágy mellett dolgozó egészségügyi szakdolgozót és 18 ezer orvost érint.
A Napi Gazdaság című napilap a jövő keddtől Magyar Idők néven jelenik meg. A gazdasági tematikájú szaklap általános, közéleti napilappá alakul.
Új egyenruhát kapnak a vasutasok. Az első tételeket szeptembertől szállítják, a csere 2017 végéig tart.
Napi Gazdaság
Forrás : hrportal.hu