PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 3., csütörtök

Így járhatsz akkor is ingyen okj tanfolyamra ha nem lenné rá jogosult!

Így járhatsz akkor is ingyen okj tanfolyamra ha nem lenné rá jogosult!

A munkaügyi központ az OKJ tanfolyamok támogatásával is arra törekszik, hogy hozzájáruljon, hogy a felnőttképzési lehetőségekhez minél szélesebb társadalmi rétegek férjenek hozzá, illetve, hogy az OKJ tanfolyamok támogatását összehangolja a piaci igényekkel.


A munkaügyi központ OKJ tanfolyamokra vonatkozó támogatásainak az a célja, hogy az álláskereső személyek könnyebben találjanak munkát, másrészt pedig az, hogy az aktuálisan munkaviszonyban álló emberek minél jobban képessé váljanak meglévő munkahelyük megtartására.

De kik azok, akik igénybe vehetik a munkaügyi központok által támogatott OKJ tanfolyamokat?
Részben vagy egészben anyagi támogatásra jogosultak lehetnek a munkaügyi központ által felkínált, vagy személyesen kiválasztott tanfolyamok elvégzésére a következő személyek:
- az álláskeresők;
- akik számára rehabilitációs járadékot, gyermeknevelési támogatást, gyermekgondozási- vagy terhességi-gyermekágyi-segélyt folyósítanak támogatás gyanánt, illetve rokkantsági járadékban, vagy (baleseti) rokkantsági nyugdíjban részesül;
- azok a (felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező egyének esetében 30., egyébként) 25. életévüket be nem töltött személyek, akik számára tanulói jogviszonyuk véget érésének időpontja óta nem folyósítottak álláskeresési támogatást;
- az aktuálisan ugyan munkaviszonyban dolgozó, de a fennálló körülményekből fakadóan munkanélkülivé válás fenyegetettsége alatt álló személyek;
- a munkaügyi központ által támogatott tanfolyamok elvégzését önkéntesen elvállalt, a tanfolyamokon közhasznú munkavégzés kereteiben részt vevő egyének.
Forrás : http://okjkepzesek.blog.hu