PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 1., kedd

JÓ HÍR – Egyre kevesebben vannak BAR LISTÁN!

JÓ HÍR – Egyre kevesebben vannak BAR LISTÁN!

Jelentősen csökkent az első fél évben a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) a fennálló tartozás miatt nyilvántartott lakossági hitelszerződések száma – derül ki a rendszert működtető BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. adataiból.


A cikk a hirdetés után folytatódik
A társaság nyilvántartása szerint ez év júniusában 1,796 millió fennálló, késedelmes lakossági tartozás szerepelt a rendszerben, 98 ezerrel, vagyis több mint 5 százalékkal kevesebb a 2014. decemberinél. A csökkenést valószínűleg a devizahiteles elszámolás is indokolja, hiszen azzal több adós is le tudta zárni vagy egyenesbe tudta hozni szerződését.
A mulasztás miatt nyilvántartott, ám már megszűnt szerződések száma viszont bő negyedével, 403 ezerre nőtt fél év alatt. Ennek megfelelően a lakossági KHR-ben mulasztás miatt tárolt szerződések összmennyisége alig változott, a júniusi 2,199 millió hitel mindössze 12 ezerrel kevesebb a decemberinél.
Csökkent némileg a rendszerben tárolt összes lakossági szerződés mennyisége is, amely a rendben teljesítő hiteleket is tartalmazza: ezek száma 9,185 milliót ért el júniusban, ez 36 ezerrel kevesebb a fél évvel korábbinál.
A vállalati oldalon nem sokat változott a helyzet a fél évvel ezelőttihez. Júniusban 52 ezer olyan céges szerződés szerepelt a rendszerben, amely fennálló késedelemmel terhelt, ez pedig csak minimális, ezerdarabos javulás a decemberi állapotokat tükröző adatokhoz viszonyítva. Az összes, a KHR-ben tárolt vállalati szerződés száma ugyanakkor már csak 987 ezer volt a nyár elején, szemben a fél évvel korábbi 1,023 millióval.
Szerző: VG
Forrás : vg.hu