PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 20., vasárnap

Lakásfelújítás, házfelújítás ingyen a legszegényebb magyar embereknek! – így lehetséges

Lakásfelújítás, házfelújítás ingyen a legszegényebb magyar embereknek! – így lehetséges

Elképesztő magyarországi lehetőségről adunk most hírt, melyet érdemes bárkinek megismerni. Csodálatos program és lehetőség mélyszegénységben élő családoknak, hogy emberhez méltó körülmények között élhessenek!


A Habitat for Humanity 2015–16-os „Elsőként Lakhatást!” programjában, példaértékű vállalati, non-profit és önkormányzati összefogással, tíz hajléktalan családnak teremtenek otthont használaton kívüli bérlakások felújításával. Az első lépcsőben, 2015-ben az ingatlanokat a részt vevő önkormányzatok – Újpest és Kőbánya – biztosítja, a felújítási munkálatokat pedig – a Saint-Gobain Initiatives Foundation támogatásával és a francia Abbé Pierre Alapítvány segítségével – a Habitat for Humanity csapata végzi.

A leendő lakók és az önkéntesek mellett
a komfortos, egészséges otthonok kialakításában ugyancsak közreműködik Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, az „Elsőként Lakhatást!” program nagykövete.
„Mindannyian hibázhatunk életünk folyamán, de senki nem érdemel olyan büntetést, hogy utcán éljen! Számos sikeres külföldi példa mutatja, hogy megfelelő komplex támogatással, a több problémával küzdő hajléktalan emberek is képesek önállóan lakásban élni, és azt meg is tartani” – fogalmazott Berki Krisztián, aki szerint a program ugyancsak segíthet a hajléktalanokkal szembeni társadalmi előítéletek felszámolásában.
A HabitatPont komplex szolgáltatást nyújt a mélyszegénységben élő közösségek számára: tanácsadással, szerszámkölcsönzéssel és közösségépítéssel segíti a résztvevő családokat abban, hogy önállóan, de egymást is segítve képesek legyenek javítani lakhatási körülményeiken.
2014-ben három helyszínen: Bagon, Mátraverebélyben és a Baranya megyei Ág községben összesen 62 mélyszegénységben élő család ingatlanán 74 javítási/felújítási projektet támogattunk, amelyekben ügyfeleink összesen 3100 órát töltöttek egymás otthonainak felújításával.A számok mögött dolgos családok állnak, akik tetőket javítottak, hogy ne ázzanak a falak és nyílászárókat cseréltek, hogy ne fázzanak a gyerekeik télen. Életek változtak meg ott, ahol fürdőszobát alakítottak ki és gyermekek először fürödhettek kádban.
Idén Mátraverebélyen és Bagon ismét elindult programunk, melynek célja, hogy télre kifűthető és biztonságos legyen a résztvevők otthona és annak környéke.
Mátraverebélyen 30 család jelentkezett a programra, Bagon 16 családdal indult el az idei munka. A résztvevők április óta rendszeresen önkéntes munkát végeznek és ezzel gyűjtik a kedvezményes vásárlásra jogosító pontokat.

Idén az alábbi csomagokból választhatnak a családok:

– nyílászáró csere
– tetőjavítás
– kéményjavítás
– kerítés építés
– kályha
– betonozási munkák
A közös munka eredményeként nemcsak az életkörülmények javulnak: a közös és sikeres felújításoknak köszönhetően a programhoz csatlakozott emberek hinni kezdenek magukban és egymásban.
Forrás : habitat.blog.hu
Mivel is foglalkoznak ?
A Habitat for Humanity lakhatási szegénységgel foglalkozó nemzetközi civil szervezet, amely egy igazságos lakáspolitika és az emberhez méltó otthonok megteremtéséért dolgozik.
Első szervezetünk 1976-banjött létre az Amerikai Egyesült Államokban. Mára a Habitat for Humanity az egyik legnagyobb lakhatási szegénységgel foglalkozó világszervezet, mely közel 80 országban van jelen. A szervezet fennállása óta több mint 800 000 házat épített vagy újított fel, és 4 millió embernek biztosított egyszerű, megfizethető otthont. Munkánkat több millió önkéntes segíti a világon.
A Habitat for Humanity Magyarországon 1996 óta működik. Eddig több mint 2000 család lakhatási gondjain segítettünk: 150 család költözhetett új otthonba, 620 család lakását újítottuk fel, háztartás-gazdálkodási és energiatakarékosságot célzó képzéseinken 1300 család vett részt.
Munkánk során felismertük, hogy a 1,5 millió lakhatási szegénységben élő ember helyzetén egyedül nem tudunk változtatni, ehhez a szegények és kiszolgáltatottak érdekeit is szem előtt tartó lakáspolitikai intézkedések szükségesek. A szakpolitikai döntések megszületését a problémák feltárásával és hatékony megoldások kidolgozásával kívánjuk segíteni. Javaslatainkat a döntéshozók és a közvélemény elé tárjuk, bízva abban, hogy a párbeszéd és a közös gondolkodás eredményeképp mélyreható változások indulnak el a magyarországi lakhatási szakpolitikában.
Célunk az, hogy munkánkkal közvetlenül is támogassuk a szegénységben élőket. HabitatPont programunk keretében néhány kiválasztott térségben olyan terepi programot folytatunk, amely eszközökkel, szaktudással és építőanyaggal segíti a családokat lakhatási nehézségeik megoldásában. Elsőként lakhatást programunkban hajléktalan emberek számára újítunk fel üresen álló szociális bérlakásokat, s a beköltözésük után szociális munkával segítjük őket lakhatásuk megtartásában.
Az emberhez méltó élet alapvető feltétele az emberhez méltó otthon. Elköteleztük magunkat amellett, hogy mindent megteszünk azért, hogy Magyarországon az emberek megfelelő otthonban élhessenek. Bízunk benne, hogy évről-évre egyre több eredményről és kevesebb lakhatási szegénységben élő családról számolhatunk be.
Forrás : http://www.habitat.hu