PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 1., kedd

Már lehet pályázni a szociális tüzelőre – idén is nagyon sok pénzt adnak rá!

Már lehet pályázni a szociális tüzelőre – idén is nagyon sok pénzt adnak rá!

A szociális tüzelőanyag-pályázaton nyertes önkormányzatok már decemberben megkezdhetik a tüzelőanyagok kiszállítását – mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az M1 hírcsatorna ma reggeli műsorában.


Mik ezek?

A program idei pályázata hétfőn nyílt meg
. A támogatásra azok az önkormányzatok pályázhatnak, ahol a településen élők száma a január elsejei adatok szerint nem haladta meg az ötezret. A pályázaton összesen hárommilliárd forintot oszt szét a Belügyminisztérium.
Pogácsás Tibor elmondta: a pályázatokat szeptember végéig lehet benyújtani, október végéig elbírálják azokat, a tüzelőanyagot pedig az önkormányzatoknak kell megvásárolniuk és a rászorulóknak legkésőbb február 15-ig kell eljuttatniuk. A támogatással jövő év április 15-ig kell az önkormányzatoknak elszámolniuk.
Az államtitkár hozzátette: a települések pénzre pályázhatnak, de saját rendeletben kell szabályozniuk, hogy az abból vásárolt tüzelőanyagot milyen módon osztják szét.
Megjegyezte, amikor az önkormányzat megnyeri a pályázatot, a pénzt is megkapja, így folyamatosan vásárolhat tüzelőanyagot, így akár már decemberben is ki tudja azt szállítani.
Pogácsás Tibor beszámolt arról is, hogy a támogatás alapvetően tűzifa beszerzésére igényelhető, de azokon a településeken, ahol a közelben lehetőség van kis szállítási költséggel barnakőszént vásárolni, ott lehet szenet is venni a pénzből. A leghátrányosabb helyzetű településeken nem kell önrészt vállalnia az önkormányzatnak – tette hozzá.
Szerző: MTI