PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 24., csütörtök

Mától forgalomban van az új húszezres – itt a fotó

Mától forgalomban van az új húszezres – itt a fotó

A Magyar Közlöny szeptember 24-ig számában tették közzé a Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletét, miszerint szeptember 25-én megújított 20 000 forintos címletű bankjegyet bocsát ki az MNB. Természetesen továbbra is Deák Ferenc lesz rajta, csak más színárnyalatban.


Nagy változásra abban az értelemben nem kell számítani, hogy az előoldalon továbbra is Deák Ferenc arcképe lesz. A színek viszont változnak, a most lila és barackszínű bankjegy több helyen kékeszöld és barnás árnyalatú lesz.

A bankjegyek cseréjére azért van szükség,
mert a leváltandó sorozat elavult, és bár viszonylag alacsony a forinthamisítványok száma, a jegybank érdemesnek látta, hogy a korábbiaknál biztonságosabb bankjegyeket bocsásson ki. A teljes bankjegysorozat cseréjét 2017-ig bonyolítaná le az MNB, a teljes költség nettóban 15-20 milliárd forint lesz. A költségeknél azonban figyelembe kell venni, hogy az összeg durván 60 százaléka a régi bankjegyek elhasználódása miatti cserére is elmenne.
Az új húszezres, Pálinkás György grafikusművész munkája, Pálinkás már több bankjegyet is tervezett.
Forrás : vs.hu
200
20