PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. szeptember 15., kedd

Mától változik a Btk. – ezek a változások léptek életbe éjféltől

Mától változik a Btk. – ezek a változások léptek életbe éjféltől

Gyakorlatilag hozzá sem lehet érni keddtől a gyodához, mert az bűncselekmény, az embercsempészek pedig akár 20 év börtönt is kaphatnak.
Kedd 0 órától önálló büntetőjogi tényállás lesz a Btk.-ban a határzár tiltott átlépése, megrongálása és a határzárral kapcsolatos építési munka akadályozása.


Ezek elkövetése esetén a szabadságvesztés mellett – bizonyos esetekben halasztó hatállyal – a kiutasítás büntetését is mindenképpen ki kell szabni. Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben ezekben az ügyekben minden mást megelőzően kell majd a büntetőeljárást lefolytatni.

Szigorodik az embercsempészet büntetése is,
amiért akár húsz év is kiszabható lesz. Tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel az embercsempészés szervezőit, irányítóit lehet majd büntetni. Az embercsempésztől a bűncselekmény elkövetésének ideje alatt szerzett vagyont el kell kobozni.
Forrás : mno.hu
Rendkívüli migrációs veszélyhelyzet van Magyarországon, ezért a lehető leggyorsabban ki kell hirdetni a válsághelyzetet – mondta Rogán Antal, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.
A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal szerint a lehető leggyorsabban ki kell hirdetni a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A politikus erről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt kedden reggel, órákkal azt követően, hogy hatályba lépett az e kategóriát bevezető jogszabály-módosítás.
Az elmúlt hetek egyértelműen rámutattak arra, hogy rendkívüli migrációs veszélyhelyzet van Magyarországon és értelemszerűen az Európai Unió többi országában is” – fogalmazott. A kormánypárti képviselőcsoport vezetője hozzátette, “meg kell tenni azokat a lépéseket, amelyek segítik megvédeni az országhatárt”.
Rogán Antal a válsághelyzet kihirdetéséről – 180 perc
A politikus megjegyezte: sokat kell még várni, mire kiderül, hogyan működik a határzár, és az érintettek mennyire fogadják el ezeket az intézkedéseket. Rogán Antal ugyanakkor azt hangsúlyozta, a kormány több mint egy hete folyamatosan tájékoztatja az új szabályokról a Magyarország felé tartó migránsokat.
Bebizonyosodott az elmúlt hetekben, hogy Orbán Viktornak igaza van, hiszen ő hónapok óta hangoztatja, hogy ha nem tudjuk megvédeni a schengeni határokat, akkor Európában belül fognak felemelkedni a határok” – jegyezte meg Rogán Antal, aki ezért a legfőbb feladatnak a külső határok védelmét említette.
Forrás : hirado.hu