PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 9., szerda

Minden bedőlt hitelt átvehet az állam

Minden bedőlt hitelt átvehet az állam

Jelentősen kibővítette a Nemzeti Eszközkezelő mozgásterét a kormány: a bajban lévő jelzáloghiteleseken segítő szervezet tízezerrel több lakást vehet át és majdhogynem mindenkinek segíthet, aki hozzá fordul. A rászorulók köre kiegészült az alacsony jövedelműekkel.


Mik ezek?

Tízezerrel több ingatlant vehet át
a Nemzeti Eszközkezelő – jelent meg a Magyar Közlönyben. A bedőlt jelzáloghiteleseken segítő szervezet a működéséről szóló rendelet módosítása szerint 35 ezer ingatlant birtokolhat majd 2017 végén – a korábbi szabályok 2015 végéig engedélyeztek 25 ezer ingatlant. Az alapvető szabályok nem változnak: az eszközkezelő abban segít, hogy a bedőlt adósok a lakásukban maradhassanak és azt bérelhessék tovább tőle, sőt, ha tudják, akkor hat éven belül vissza is vásárolhassák azt.
A mostani módosítással azonban kibővült azok köre, akik a szervezethez fordulhatnak. Eddig a lehetőség a gyermekes családok előtt volt nyitva, de részesülhettek a segítségben a nyugdíjban részesülők is. Most azonban a kör kiegészült: a szervezethez mindazok fordulhatnak, akiknél az egy főre eső jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát – ez ma 71 250 forintot jelent. Így minden bajba jutott alacsony jövedelmű háztartáson is segíthet az állami szervezet, függetlenül attól, hogy a családon belül nevelnek-e éppen kiskorú gyermeket, vagy van-e nyugdíjas.
Szerző: VG Online
Forrás : vg.hu