PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 3., csütörtök

Minimálbérért dolgozik ? – Ennyi lesz a nyugdíja!

Minimálbérért dolgozik ? – Ennyi lesz a nyugdíja!

Félelmetes szám látott napvilágot a minimálbérért dolgozók nyugdíját tekintve. A számok a jelenleg középkorú tisztességesen adózó, világ életében minimálbérért güriző dolgozóra vonatkoznak. Az ő nyugdíjuk…kapaszkodjon meg mindenki, alig fogja elérni az ötven ezer forintot. 


Ugyanez vonatkozik majd a kényszer vállalkozásokra is ahol a tulajdonos szintén minimálbérért tengette dolgos vi. A kilátástalan nyugdíjas évek egyre több magyar ember feje felett lebegnek, sőt ezzel nem csak a minimálbérből élők vannak így, hanem a jobban kereső társadalmi réteg is aggódik a leendő nyugdíja miatt.

Azt tanácsolják , hogy mindenki
kezdjen el időben spórolni a nyugdíjas évekre, mert sajnos rengeteg ember fog azzal szembesülni, hogy nem tud megélni a nyugdíjából. Valóban jó megoldás a megtakarítás, de azonnal felmerül a kérdés, hogy a minimálbérből élő emberek miből is tegyenek félre, amikor most sem tudnak kijönni a fizetésükből? És itt be is zárul az ördögi kör!  Sajnos általános elmondható, hogy aki nyugdíjba megy annak életszínvonal csökkenéssel kell majd számolnia.
Már a pályakezdőknek tanácsolják, hogy kezdjenek el félretenni a nyugdíjas évekre ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy 10 év alatt kell a nyugdíjas évekre megspórolni, amire szüksége lesz vagy 30-40 év áll a rendelkezésre a megtakarítások halmozására.
Nyugdíjra még a magasabb jövedelmi kategóriába tartozó ügyfelek is szívesen tesznek félre, mivel vonzó az állam által garantált 20%-os adójóváírás” – mondta Hiller Szabolcs, az Aegon Magyarország vezető tanácsadója.