PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 2., szerda

Most pórul járhatsz ha nem jogtiszta szoftver is van a gépeden!

Most pórul járhatsz ha nem jogtiszta szoftver is van a gépeden!

Ha Windowst használsz akkor komoly gondot okozhat ha nem jogtiszta szoftver is van a gépeden, ugyanis a windows blokkolhatja a programot. Szinte csak néhányan tudnak róla pedig a windows szolgáltatási szerződésében feketén fehéren benne van, hogy, aki windows 10-et használ, azoknál a Microsoft jogosult arra, hogy letiltsa a nem jogtiszta szoftvert. Sőt, a gyanús hardvereket is blokkolhatja a rendszer.


Ha elfogadod a windows 10 felhasználási feltételeit, akkor abba is beleegyezel, hogy a microsoft letiltsa gépeden lévő nem jogtiszta szoftvereket. Ez a védelem folyamatosan fennáll, így amíg windows 10 van a gépeden a Microsoft folyamatosan tiltani fogja a nem jogtiszta szoftvereket. A windows 10 operációs rendszerét egyetlen hónap alatt már 75 millió számítógépre telepítették.

Ez a bekezdés tartalmazza a szolgáltatási szerződésben a kérdéses részt:
“Automatikusan ellenőrizhetjük az ön szoftverének verzióját, amire a Szolgáltatások nyújtása, a szoftverfrissítések letöltése és a konfigurációs módosítások végrehajtása érdekében van szükség – ezért nem számítunk fel díjat – azért, hogy frissíthessük, bővíthessük és továbbfejleszthessük a Szolgáltatásokat, ideértve azokat is, amelyek megakadályozzák a Szolgáltatások elérését, hamisított játékok játszását és nem hitelesített hardverperifériák használatát. Előfordulhat, hogy önnek frissítenie kell a szoftvert, hogy továbbra is használhassa a Szolgáltatásokat.” ( forrás :www.hvg.hu )
Természetesen valószínűleg ennek sincsen semmi más célja, mint hogy a Microsoft a saját üzletét lendítse fel, magyarul hogy gépről el tudja távolítani például az xboxos játékok kalózmásolatait.