PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 1., kedd

Mostantól hivatalos program lesz az ingyenes nyaralási lehetőség rászorulóknak!

Mostantól hivatalos program lesz az ingyenes nyaralási lehetőség rászorulóknak!

Mozgalommá nőtt, és új formában folytatódik a „Nyaralj nálunk ingyen!” program. A jótékony célú felhívást a Zala megyei Sümegcsehiben élő Erdélyi Margit tette közzé áprilisban egy közösségi oldalon, miután a párjával úgy döntött, rászoruló családokat lát vendégül saját otthonában. A kezdeményezéshez több ezren csatlakoztak, a program tehát mostantól egyesületi keretek között folytatódik.


A vendéglátók, Erdélyi Margit és Major Attila még tavasszal határozták el, hogy rászoruló családokat fogadnak otthonukban. A felhívást egy közösségi oldalon tették közzé, és legnagyobb meglepetésükre rengetegen jelentkeztek: három óra alatt telt be a naptár egész nyárra. Ezt követően létrehozták a „Nyaralj nálunk ingyen!” csoportot, amelynek mostanra több mint 8000 tagja lett. Szerencsére sokan csatlakoztak olyanok is, akik szállásfelajánlásokat tettek – mondta el a Kossuth Rádió Közelről című műsorában Erdélyi Margit. Nemcsak magánszemélyek, hanem kempingek és panziók is jelentkeztek – tette hozzá. Óriási eredmény, hogy ezzel az összefogással nyár végéig 220 családot, azaz 1030 főt sikerült ingyennyaraláshoz juttatni.

Így nyaraltak ingyen a rászoruló családok
„Nálunk csodák történnek” – mesélte a program elindítója. Elmondta, hogy egy négyéves autista kislány is nyaralt náluk, aki az ottléte alatt tanult meg kanállal enni, és ez idő alatt kezdett el szavakat mondani is.
A jövőbeni tervekről pedig vázolta, hogy egy egyesület létrehozását tervezik. A későbbiekben pedig kempinget vásárolnának, valamint régi, használaton kívüli épületeket is szeretnének megszerezni, hogy minél több rászoruló családot tudjanak ingyen nyaraltatni.
Forrás : hirado.hu