PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 4., péntek

Munkanélkülieken és a nyugdíjszigorításokkal spórolt a kormány

Munkanélkülieken és a nyugdíjszigorításokkal spórolt a kormány

Friss információk!

A szociális kiadások, köztük a munkanélküli ellátások jelentősen csökkentek, az államapparátus működésére költött összegek viszont jelentősen nőttek 2014-ben, írja a Napi.hu.


A gazdasági növekedés 2 százalék helyett 3,6 százalékos lett, az infláció pedig az előző évi 1,7 százalékról -0,2 százalékra csökkent. A kormány által tegnap benyújtott 2014-es zárszámadásból kiderül, hogy a növekedést a tervezetnél nagyobb közösségi fogyasztás, illetve a beruházások húzták – nem utolsósorban a felpörgetett uniós pénzlehívásoknak.

Az állami működési kiadások egy év alatt 15,5 százalékkal emelkedtek, tavaly már 2197,5 milliárd forint ment erre a célra.
A jóléti kiadások teszik ki az állami kiadások túlnyomó részét, ám ezek súlya tavaly csökkent: az NGM adatai szerint az állami kiadások 54,7 százaléka ment erre a célra. Az egészségügyre és az oktatásra szánt összegek nőttek tavaly a kiadásokon belül. A finanszírozás, például az egészségügyben, mégsem javult valójában, mert a rendszerszintű változások elmaradtak.
Bár a nyugdíj 2,4 százalékkal emelkedett – ahogy azt a vonatkozó törvények előírják, a jelentős kiadáscsökkenést a munkanélküli és a szociális ellátásoknál következett be. A munkanélküli foglakoztatási kiadások 240,3 milliárd forintról 100,9 milliárd forintra csökkentek – ami 58 százalékos csökkenés. A korhatár alatti nyugdíjak megszüntetése is jelentős kiadáscsökkenést hozott, elsősorban ezek eredményeként, 73 százalékkal 58,6 milliárd forinttal csökkentek az egyéb tb-kiadások.
Napi.hu
Forrás : hrportal.hu