PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 8., kedd

Nyugdíjasok FIGYELEM – ezen múlhat a nyugdíja – amit az adategyeztetésről tudni kell!

Nyugdíjasok FIGYELEM – ezen múlhat a nyugdíja – amit az adategyeztetésről tudni kell!

Az elkövetkezendő hetekben hónapokban években rengetegen fognak a nyugdíjbiztosítási szervektől fontos dokumentumokat kapni, melyeknek jelentős szerepük van az adategyeztetésben, mely komoly befolyással van a leendő nyugdíjunkra így ajánlatos komolyan venni!


Sokan már megkapták az említett papírokat de a legtöbben nem értik, hogy mit is jelent valójában, amit kaptak így ez a cikk, most mindenki számára hasznos lehet!

Mi is valójában ez az adategyeztetési eljárás?
Az 1997. évi LXXXI. törvény 96/B. § alapján 2014. augusztus 25-től kezdődően a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek hivatalból indított eljárások keretében megkezdték a nyugdíjbiztosítás nyilvántartás adatainak egyeztetését és a szolgálati idő, jogosultsági idő igazolását a biztosított, volt biztosított biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyaira és kereseteire vonatkozóan.
Ez azt jelenti, hogy minden biztosított, volt biztosított személy kap egy részletes kimutatást azokról a szolgálati idő és kereseti adatokról, amelyet az elmúlt évtizedekben a munkáltatók bejelentése alapján a nyugdíjbiztosító a központi elektronikus rendszerében tárolt, és amely minden egyes személyre vonatkozóan elkülönülten tartalmazza a majdani öregségi nyugdíjnál figyelembe vehető szolgálati idő és kereseti adatokat. (forrás : http://tervezdanyugdijad.blog.hu )


Mit is látunk majd a kimutatásban :
1. Tartalmazza a szolgálati időket és az összes biztosításban eltöltött időt
2. Nőknél tartalmazza a nők 40+ programhoz vagyis a nők kedvezményes nyugdíjához figyelembe vehető jogosultsági időt
3. Az összes munkáltató adatait
4. az 1987. december 31-ét követő időszakra vonatkozó nyugdíjjárulék-köteles kereseteket,
5. az 1987. december 31-ét követő időszakra vonatkozóan a foglalkoztató által levont, befizetett nyugdíjjárulék összegét,
6. Tartalmazza azokat a szolgálati időnek minősülő időszakokat is melyeknél ugyan nyugdíjjárulékot nem fizettünk, de a nyugdíj számításnál figyelembe lehet őket venni
Az első adategyeztetési körben azok fogják megkapni a szükséges dokumentumokat akik, 1955-1959 között születtek, az Ő papírjaiknak a kiküldése és a szolgálati évek és a szükséges adatok rendezésére összesen 2 év áll rendelkezésre.
NAGYON FONTOS DOLOG ugyanis nagyban fog ennek helyességétől függni a nyugdíjunk összege! Amikor valaki megkapja a kimutatást a hivatalnál nyilvántartott adatokról, 60 nap áll rendelkezésére, hogy jelezze az eltérést.