PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 15., kedd

Pályázható a rendszeres szociális támogatás 2015

Pályázható a rendszeres szociális támogatás 2015

Nagyon jó lehetőség, mindenképpen érdemes megpályázni a rendszeres szociális támogatást, illetve rendszeres szociális ösztöndíjat, mert akár minden hónapban több tízezer forint ütheti a markodat!
SIESS, MERT SOK HELYEN már nagyon szorítanak a határidők!!!
Minden intézményben más feltételek vannak és más feltételek, érdeklődj mielőbb!


Ha valamelyik felsőoktatási intézményben, akár egyetemen, akár főiskolán tanulsz, mindenképpen érdemes egy kicsit böngészned a megpályázható támogatások és ösztöndíjak között. A rendszeres szociális ösztöndíjhoz például mindössze egy kérvényt kell benyújtanod és ha jogosult vagy rá, akár havi szinten közel 24.000 forintot is kaphatsz! Hogy meddig lehet ezeket a kérvényeket benyújtani, azt minden iskola maga szabja meg, így mindenképpen a saját sulid honlapján nézd meg a beadási határidőt és a feltételeket, továbbá az igénylő lapot!

Jellemzően augusztus vége illetve
szeptember eleje illetve a következő félévre január vége, február eleje a szociális támogatásra, és ösztöndíjtóra való pályázat beadásának határideje. Ezt a támogatást minden félévben újra meg kell pályáznod, nem megy automatikusan tovább a következő félévben.Ha a támogatást meg kívánod pályázni több iratra, dokumentumra is szükséged lehet ilyen például az anyakönyvi kivonatra, bírósági határozatra, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által hitelesített jövedelemigazolásra, de akár a közüzemi számlák másolata.
Kik pályázhatják meg a támogatást ?
- Államilag finanszírozott képzésben tanulók
- Egészségi állapot miatt rászoruló
- Hátrányos helyzete miatt rászoruló
- Nagycsaládos
- Ő a családfenntartó
- Árva vagy félárva
Azokban az esetekben ha fogyatékkal élő, árva, nagycsaládos, családfenntartó, akkor a szociális támogatás minimális összege 23.800 forint.Hátrányos helyzetű, korábban gyámság alatt álló, illetve félárva hallgatók esetében a támogatás minimális összege 11900 forint havonta.
Költségtérítéses hallgatók nem pályázhatnak a támogatásra.A költségtérítéses hallgatókat sem zárták ki teljesen a szociális támogatások köréből, hiszen ők is pályázhatnak például a Bursa Hungarica ösztöndíja, a Köztársasági Ösztöndíjra, vagy a Klebelsberg Képzési ösztöndíjra!