PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 28., hétfő

Szakmát szerezne ingyen? Szerdáig még jelentkezhet

Szakmát szerezne ingyen? Szerdáig még jelentkezhet

Bárki belevághat, nem feltétel egy már meglévő szakma, nem kizáró ok a diploma sem, nyolc általánossal vagy érettségivel bárki szerezhet államilag finanszírozott második szakképesítést – hívta fel a figyelmet a hétfői Ma reggelben az NGM szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.


Már 15 ezer felnőtt jelentkezett az államilag finanszírozott második szakképesítés megszerzésére, de jelentkezni még szerdáig lehet, így várható, hogy ez a szám tovább nő – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a hétfői Ma reggelben.

A lehetőség mindenki előtt nyitva áll
, kortól függetlenül, így akár 65 évesen is lehet jelentkezni, nem feltétel egy már meglévő szakma sem, nyolc általánossal vagy érettségivel – a szakmától függően – bárki belevághat – hívta fel a figyelmet Odrobina László. Nem kizáró tényező a diploma sem, mert az ebben az esetben az nem számít szakmának, ha egy helyen összegyűlt 10 fő, a képzés elindulhat, a szakképesítés megszerzése pedig – képzési folyamat, részvétel, vizsgáztatás – a tanuló számára nem kerül pénzbe.
A slágerterületek a vendéglátás, az egészségügy, turisztika, kereskedelem, gépészet, informatika, a jelentkezés arányait pedig természetesen meghatározza az is, hol milyen üzemek működnek vagy állnak majd munkába. Eddig Budapesten jelentkeztek a legtöbben, nagyjából 3500-an, a megyék közül pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg volt a legszorgalmasabb. A tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy a legtöbben a már meglévő szakmájukat kiegészítő, munkahelyi pozíciójukat megerősítő vagy éppen a váltást megkönnyítő szakmát választanak.
Az érdeklődőknek tanácsos lehet megkérdezniük a környék illetékes állami szakképző iskoláját is, ahol hasznos információkat kaphatnak – hívta fel a figyelmet a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár az M1 hétfő reggeli műsorában.
Forrás : hirado.hu