PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 2., szerda

Többen kaphatnak pénzt munkába járásra – óvodás, bölcsődés gyermekes szülők figyelem!

Többen kaphatnak pénzt munkába járásra – óvodás, bölcsődés gyermekes szülők figyelem!

Változott a költségtérítés adhatóságának törvényi szabályozása, mostantól sokkal többen kaphatnak anyagi támogatást munkába járáshoz, mint eddig.


Mostantól bölcsődés vagy óvodás gyermeket nevelő családoknak, szülőknek is adható teljesen adómentesen támogatás a munkába járáshoz, akkor is ha közigazgatási határon belül utaznak!

2015. augusztus l-től az egyes
foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 193/2015. (VII.21.) kormányrendelet módosította a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló korábbi rendeletet.
Augusztus 1 óta az óvodás és bölcsődés gyereket nevelő szülőnek is jár a költségtérítés, amennyiben a munkaadó így dönt. Az új törvények szerint munkába járásnak minősül a közigazgatási határon belüli lakóhely és munkahely közti utazás is, abban az esetben ha az utazás közösségi közlekedéssel nem oldható meg. Ha ez a szituáció áll fenn a főnök döntheti el, hogy jár-e a munkavállalónak a NAV által megállapított 9 forint kilométerenként ha gépkocsival jár munkába.
“A kormányrendelet alkalmazásában munkába járásnak minősül a közigazgatási határon kívülről a lakóhely vagy tartózkodási hely, valamint a munkavégzés helye között munkavégzési célból történő helyközi (távolsági) utazással, illetve átutazás céljából helyi közösségi közlekedéssel megvalósuló napi munkába járás és hazautazás. Továbbá a közigazgatási határon belül, a lakóhely vagy tartózkodási hely, valamint a munkavégzés helye között munkavégzési célból történő napi munkába járás és hazautazás is, amennyiben a munkavállaló a munkavégzés helyét – annak földrajzi elhelyezkedése miatt – sem helyi, sem helyközi közösségi közlekedéssel nem tudja elérni.” (forrás :piacesrofit.hu)