PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 15., kedd

Új és meglepő nyugdíjkorhatárokat vezetnének be!

Új és meglepő nyugdíjkorhatárokat vezetnének be!

“Amikortól nyugdíjba mehet, amikortól nyugdíjba küldhető, amikortól nyugdíjba küldendő a munkavállaló” – ezt a három korhatárt különítené el az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés.


Nyugdíjreformot sürget az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), mert nem tartják elégségesnek a rendszer átalakítását úgy, hogy negyven év munkaviszony után mehessenek nyugdíjba a munkavállalók.

A szervezet közleményében azt írta, a nyugdíjba vonulás kérdésénél az esélyegyenlőség megteremtése az elsődleges, nem lehet nemi hovatartozás alapján megkülönböztetni a munkavállalókat. Az érdekképviselet rugalmas nyugdíjrendszert vezetne be, három korhatárral: amikortól nyugdíjba mehet, amikortól nyugdíjba küldhető, amikortól nyugdíjba küldendő a munkavállaló.
Emellett szükségesnek tartják a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását szakmacsoportok és munkakörök alapján, de a régi rendszernél sokkal átgondoltabb nyugdíjjogosultságokkal.
Számítsák be a nappali szakképzésben és a felsőoktatásban eltöltött éveket is a nyugdíjjogosultság megállapításakor, és tisztázni kell a finanszírozást is – írták.
(MTI)