PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 14., hétfő

Újabb fontos változások jöhetnek a banki átutalásban

Újabb fontos változások jöhetnek a banki átutalásban

További pénzforgalmi újításokat tervez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tulajdonában álló Giro Zrt., köztük az azonnali utalások megvalósítását, a bankváltás elősegítését és a mobilfizetési szolgáltatások bevezetését – hangzott el a bankközi utalásokat végrehajtó társaság szerdai konferenciáján az MNB közlése szerint.


A jegybank közleményében felidézi: a Giro Zrt. legfrissebb, szeptember 7-én bevezetett fejlesztése a napközbeni utalások gyorsítása volt. A társaság által működtetett Bankközi Klíring Rendszer megnövelt számú elszámolási ciklusai biztosítják, hogy a napközben benyújtott átutalások hétfő óta átlagosan 2 óra helyett már 1 óra alatt jóváírásra kerülnek a címzettek bankszámláin.

Az utalások gyorsításának következő lépése
a társaság tervei szerint az azonnali fizetési rendszer bevezetése lesz, az MNB és a Giro már meg is kezdte az azonnali fizetési rendszer koncepciójának kidolgozását és a lehetséges informatikai megoldások elemzését.
A konferencia előadói a közlemény szerint egyöntetűen kiemelték a Giro Zrt. 2015. január 1-jén végrehajtott, a bankközi utalásokra vonatkozó 20 százalékos díjcsökkentését, ami lehetővé tette az ügyfelek által a bankoknak fizetett díjak mérséklését.
A magyar pénzforgalom fejlettségét mérő mutatók még mindig jelentősen elmaradnak a nyugat-európai országok eredményeitől. Ebben az előadók szerint Magyarországon a készpénzhasználatot kiváltó elektronikus fizetési módok elterjedése hozhat jelentős változást. A mobilfizetések elterjedése ugyanakkor csakis bankszektorszintű összefogással és a Giro Zrt. közreműködésével valósítható meg hatékonyan. A mobilfizetéseket támogató szolgáltatások bevezetése a Giro Zrt. tavaly ősszel publikált új stratégiájában is kiemelt célként szerepel.
A bankváltáshoz kapcsolódó pénzforgalmi fejlesztéseket alapvetően az Európai Unió 2016-ban életbe lépő, a fizetésiszámla-váltásra vonatkozó irányelve és annak magyarországi bevezetése fogja meghatározni. A Giro Zrt. már idén megkezdte a felkészülést arra, hogy a törvényi előírásokat teljesítő, költséghatékony és ügyfélközpontú megoldást nyújtson a bankoknak a bankváltó ügyfelek kiszolgálásához.
Az MNB 2014 júliusában szerzett kizárólagos tulajdont a Giro Zrt.-ben. A jegybank, mint tulajdonos és felvigyázó szervezet a pénzforgalmi díjak csökkentését, a pénzforgalmi fejlesztések gyorsítását és a társadalmi érdekeket is figyelembe vevő üzletpolitika megvalósítását várja el a Giro Zrt.-től. A társaság múlt évi munkáját értékelve a konferencia előadói kiemelték a fejlesztések felgyorsulását, az üzembiztos működést és a jelentős díjcsökkentést – ismerteti közleményében az MNB.
A Giro Zrt. arra törekszik, hogy tevékenysége európai szinten is versenyképes, hatékony, innovatív, diverzifikált és biztonságos legyen. A társaság kiemelt célként kezeli a magyar pénzforgalom fejlesztését és a közjó szolgálatát is. Folyamatosan figyelemmel kíséri a pénzforgalmi szolgáltatások piacán megjelenő új fogyasztói igényeket és innovatív termékek, megoldások fejlesztésével kívánja támogatni a magyar bankszektor szereplőit.
A Giro Zrt. nagy hangsúlyt fektet rendszereinek biztonságos, költséghatékony működtetésére, a technológiai fejlődés nyomon követésére. Ennek érdekében az elmúlt évben jelentős lépéseket tett mind szervezeti, mind infrastrukturális oldalon – számolt be a közlemény szerint a Giro Zrt. IT igazgatója. Leányvállalata a Központi Hitelinformációs Rendszert (KHR) működtető BISZ Zrt. szeptember 1-jével szintén jelentős fejlesztést hajtott végre. A KHR rendszer a törvényi előírásoknak és a törvényben megszabott határidőnek megfelelően már készen áll a magáncsődhöz (adósságrendezési eljárás) kapcsolódó adatok fogadására.
Forrás : hirado.hu