PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 26., hétfő

Bérfelzárkóztatási program jöhet!

Bérfelzárkóztatási program jöhet!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a munkaadóknak és a kormánynak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy megakadályozzák a munkaerő elvándorlását.


Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Kossuth Rádió G7 című műsorában kijelentette: szembe kell nézni azzal, hogy megszűntek a munkaerő-piaci korlátok, emiatt a munkaerő elvándorlása erősödni fog. Hozzátette: A lélekszám arányában Magyarországról vándorolt ki a legkevesebb munkavállaló, Szlovákiából, Bulgáriából, Romániából, Szerbiából sokkalta többen mentek el. Bérfelzárkóztató programra van szükség, s ennek során mind a munkaadóknak, mind a kormányzatnak bele kell nyúlnia a zsebébe.
Parragh László hangoztatta: meg kell találni azokat a technikákat, amelyekkel a munkaerő itthon maradásra késztethető. Ez részben azt jelenti, hogy olyan bért kell fizetni, amely elég vonzó ahhoz, hogy a fiatalok ne menjenek külföldre, de emellett számos más tényező is befolyásolja a fiatalok döntését, mint például a közbiztonság, az egészségügyi ellátás, a lakáshoz jutási lehetőségek.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy véli, ha az uniós forrásokat a gazdaságba fektettük volna, s a magyar gazdaság jobb gépesítéssel, hatékonyabb eszközökkel versenyképesebb lenne, az sok élő-munkát váltana ki, illetve a magasabb hozzáadott érték miatt lehetővé tenné a magasabb bérek kifizetését. Az uniós pénzeket a versenyképesség fejlesztésére kell fordítani, be kell emelni a tudást a gazdaságba, a képzéseket úgy kell alakítani, hogy azok gazdaság közeliek legyenek, és el kell indítani egy bérkonvergenciát, amelyben az inflációt meghaladó módon kell növelni a béreket. Parragh László kijelentette: a kamara és a kormányzat dolgozik ennek a programnak az elkészítésén.
Forrás : hirado.hu