PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 1., csütörtök

Megjött a locsolási díj: a telektulajdonosok kedvezményt kérhetnek!

Megjött a locsolási díj: a telektulajdonosok kedvezményt kérhetnek!


A jövőben a 2 ezer négyzetméternél nem nagyobb telek tulajdonosa kérheti, hogy a locsoláshoz külön mérő nélkül, 10 százalékos kedvezményt kapjon a csatornadíjból – egyebek mellett ezt tartalmazza annak a rendelettervezetnek a szövege, amelyik a kormány honlapján jelent meg szerdán. A csatornadíj korrekció csak május 1. és szeptember 30. között jár.


A szolgáltató évi legalább 3, de legfeljebb 11 rész-számlát bocsát ki, elszámoló számlát pedig évente egyet küld. A rész-számlák az előző évi fogyasztás arányos részének az ellenértékét tartalmazzák. Amikor a szolgáltatás igénybevétele nem folyamatos – például a nyaraló épületeknél -, a szolgáltató és a fogyasztó megállapodhat a rész-számla mellőzéséről. Ilyenkor az elszámoló számla érkezésekor, évente egyszer kell csak vízdíjat fizetni.

Új szabály a rendeletben az a rész, amelyik a szennyvízcsatornába bevezetett csapadékvízről szól. Ha a szolgáltató ilyet észlel, felszólítja a felhasználót, hogy hagyjon fel a szabálytalansággal.
Amennyiben továbbra is a csatornába vezeti a csapadékvizet, a szolgáltató – az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján – kiszámítja a bevezetett víz mennyiségét. Erre a csatornadíj kétszeresét kell kötbérként megfizetni.

A tervezet részletesen leírja, hogy a víziközmű-szolgáltatóknak hogyan kell képezniük a díjaikat. Szerepel bennük az anyag jellegű, a személyi és az egyéb ráfordítás mellett az értékcsökkenési leírás és a tőkeköltség is.

Forrás : hirado.hu

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/09/30/megjott-a-locsolasi-dij-a-telektulajdonosok-kedvezmenyt-kerhetnek.php