PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 30., péntek

Pedagógus, Rendőr, Orvos, Nővér Fizetések – Közalkalmazottak Béremelése 2016 Januártól!

Pedagógus, Rendőr, Orvos, Nővér Fizetések – Közalkalmazottak Béremelése 2016 Januártól!

Pedagógus, rendőr, orvos, nővér béremelés 2016 – Világos közszolgálati életpálya, versenyképesebb gazdaság: Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a közszolgálati életpálya-modellről, az államreform céljairól és várható menetrendjéről adott tájékoztatást az Országgyűlésnek hétfőn.


A minimálbér emelés is fontos kérdés 2016-ra, erről is hamarosan egyeztet a kormány a szakszervezetekkel. Béremelés 2016 – Lázár János
Fontos, hogy az állam szolgáltatásait biztosító közszolgálati munkakörben dolgozók jövedelme garantálja életpályájuk kiszámíthatóságát, stabilitását és mind emellett a versenyszférával is lépést kell tudni tartania. Ez nem könnyű feladat – tette hozzá a miniszter.
A közszféra egy részében a nemrég teljes politikai és társadalmi együttműködés mellett zajlott béremelésnek köszönhetően 95 ezer egészségügyi dolgozó, 165 ezer pedagógus és 90 ezer, a fegyveres testületeknél dolgozó bére emelkedett, ennek szükségességét egyetlen politikai erő sem vonta kétségbe. 2016-ban folytatódnak a közszféra béremelési programjai: ismét lesz pedagógus-béremelés, amely ki fog terjedni a felsőfokú végzettségű bölcsődei nevelőkre és az örökbefogadási tanácsadókra. Jövőre is folyatódik a fegyveres és rendvédelmi dolgozók, valamint az ápolók és az orvosok bérrendezése, és elindul a kormánytisztviselői életpályaprogram.
2016 júniusára a kormány bevezeti a közszolgálati életpályát minden kormánytisztviselő számára és vizsgálni fogják, hogy az önkormányzati tisztviselőket milyen bér illeti. Március elsejétől a szociális feladatok egy része az államtól az önkormányzatokhoz került. Április elseje egy másik fontos dátum, mikor is kialakul az egységes területi közigazgatás a kormányhivatalokon keresztül, így e naptól 1800 munkavállaló bére növekedni fog az illetménykiegészítés 30-ról 35 százalékosra növelésével.
Összesen 75 ezer rendvédelmisnek nő az illetménye, fizetése júliustól. Nekik folyamatosan továbbképzésre kell majd járniuk, a vezetői megbízás 5 évig tart és az egyéni, illetve szervezeti teljesítményt folyamatosan mérni fogják. – erősítette meg Pintér Sándor belügyminiszter. A miniszter hangsúlyozta, hogy 45 éves hivatásos pályafutása alatt az első Fidesz-kormány után ez a második nagymértékű fizetésemelése a hivatásos állománynak, de ez komolyabb, abban különbözik a korábbitól, hogy ez egy új életpályát is jelent.
A parancsnoki állomány 15-25 százalék közötti fizetésemelésben részesül. a beosztotti, tiszthelyettesi, tiszti állománynak átlagosan 30 százalékkal nő a fizetése. A teljes állomány 2016 és 2019. január elseje között további 5-5 százalék átlagos évi fizetésemelést kap. A hivatásos rendvédelmi szervek közalkalmazottainak is emelkedik a fizetése júliustól 5 százalékkal, majd jövő januártól újabb 5 százalékkal.
Lázár János szerint a legalacsonyabb jövedelmű vagy beosztású járási hivatali vagy kormányhivatali dolgozók 80-100 ezer forintot keresnek, cél, hogy az ő esetükben mielőbb béremelés legyen, aminek mértéke akár az ötven százalékot is elérhetik. Beszámolt arról is, hogy a kormány áttekintette az államapparátus gépjárműveinek helyzetét és szükségtelennek tartja a 6 milliárd forintos beszerzést. A következő időszakban semmilyen gépjárműbeszerzés nem lesz – jelentette ki a tárcavezető.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!