PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 21., szerda

Több száz önkormányzatnak kell bölcsődét létrehoznia!

Több száz önkormányzatnak kell bölcsődét létrehoznia!

Több száz önkormányzatnak kell majd bölcsődét létrehoznia a következő három évben – írja az Emberi Erőforrások Minisztériuma által jegyzett törvénytervezetre hivatkozva szerdai számában a Magyar Nemzet.


A cikk szerint az előterjesztésben az olvasható: szemben a jelenlegi helyzettel, nem csupán a tízezer lakosnál népesebb településeken kellene bölcsődét létrehozni, hanem mindenhol, ahol ezt legalább öt háromévesnél fiatalabb gyermek családja igényli, vagy a kétévesnél fiatalabbak száma meghaladja a negyvenet.
A beszámoló szerint ennek a kitételnek 2018 decemberére kellene megfelelniük a településeknek. Az előterjesztésben pedig az is olvasható, hogy 2017 január elsejétől megszűnnének a családi napközik, ugyanakkor létrejöhetne három speciális megoldás is: a klasszikus formánál jóval egyszerűbb követelmények alapján működő minibölcsőde, valamint a munkahelyi és a családi bölcsőde.
Forrás : hirado.hu