PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 31., szombat

Változás jön a cafeteriáknál – sok munkavállaló örülhet neki, több marad a zsebében!

Változás jön a cafeteriáknál – sok munkavállaló örülhet neki, több marad a zsebében!

Idén változtak a cafeteriák adóterhei! A jövő évtől ilyen jellegű változásra nem kell számítani, de mégis jön egy fontos változás, amely minden munkavállalót érinteni, fog, minden munkavállalónak a zsebére játszik a változás!


A személyi jövedelemadó csökkenése minden munkavállalót érinteni fog! De hogyan? Ha elolvasod a cikket, megtudhatod, hogy a Te pénztárcádat hogyan fogja befolyásolni ez a lépés!
AZ idei évben sokat bonyolódott a cafeteria rendszer az adóváltozásoknak köszönhetően!
Jelentős változás a munkavállalók szempontjából, az a személyi jövedelemadó kulcsának egy százalékos csökkentése lesz, ami a jelenlegi 16 százalékról 15 százalékra fog csökkenni.
Magyarul a dolgozók többségének bruttó fizetése 1%-al nőni fog!
Ha 2 gyermekes családról beszélünk, akkor még nagyobb lesz emelkedés, hiszen jövőre nő a kétgyermekes családok család adókedvezménye is.A havi adókedvezmény jövőre 10 ezerről 12,5 ezer forintra emelkedik gyermekenként.Így 2016-ban már bruttó 167 ezer forintos összkeresetig a kétgyermekes családok adóterhelése 0 százalék lesz, ami jelentős növekedés az idei bruttó 125 ezer forintos határhoz képest.
A háromgyermekes családokat ez a lépés nem érinti olyan nagyon mert ők már így is rendkívül csekély mennyiségű adót fizetnek.Náluk csak az 1%-os nettó béremelkedés lesz észrevehető!
“A béren kívüli juttatások esetében pedig évi 200 ezer forintig a juttatások értékének 1,19-szerese után összesen 35,7 százalék közterhet kell fizetni idén, ami előre láthatólag 34,5 százalék lesz jövőre az szja kulcs csökkenése miatt. 200 ezer és 450 ezer forint között a SZÉP kártyán kívül az egyéb béren kívüli juttatásokat 51,17 százalékos közteher illeti, ez 49,98 százalékra csökken le.” Forrás : penzcentrum.hu)
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!