PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 30., hétfő

A NAV keddtől bárhol lecsaphat

A NAV keddtől bárhol lecsaphat

Szilveszterig a forgalmas helyeken, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint az ünnepekre szervezett vásárokon a nap bármely időszakában, akár munkaidőn kívül és hétvégén is számítani lehet adóellenőrökre.


Kedden indítja téli ellenőrzéssorozatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
Azt írták, hogy szilveszterig a forgalmas helyeken, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint az ünnepekre szervezett vásárokon a nap bármely időszakában, akár munkaidőn kívül és hétvégén is számítani lehet adóellenőrökre.
Az országos ellenőrzések a szezonális kereskedelemre és szolgáltatásokra összpontosítanak, jellemzően az ünnepekhez – Mikulás-nap, advent, karácsony, szilveszter – és a téli sportokhoz kapcsolódnak.
Azt írták, hogy a NAV munkatársai évek óta figyelik ilyenkor a csokoládéfigurák, szaloncukrok árusítóit, valamint a sportszerkölcsönzőket és -szervizeket. Hozzátették ugyanakkor, hogy a szezonalitás nem zárja ki egyéb vállalkozások ellenőrzését, így például akár kisállat-kozmetikákba is betérhetnek a revizorok.
Az ellenőrzések elsődleges célja a szabálytalankodók kiszűrése, valamint a vásárlók és a költségvetés érdekeinek védelme – hangsúlyozták.

Az ellenőrök többek között azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépüket megfelelően használják-e, bejelentik-e alkalmazottaikat, a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről. Bizonyos üzletekben forgalomszámlálás is várható: a NAV munkatársai a helyszínen kísérik figyelemmel a bevételek bizonylatolását, és az adatokat összevetik az online pénztárgépek adataival – olvasható a közleményben.
Forrás : hirado.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info