PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 9., hétfő

Csökkentek a rezsitartozások

Csökkentek a rezsitartozások


Három év alatt harmadával csökkentek a villany- és gázszámlatartozások, ami a rezsicsökkentésnek tudható be - közölte az Energiahivatal szóvivője. A díjak további megvágására azonban szerinte nincs lehetőség.


Az utóbbi három évben mind a földgáznál, mind a villanyáramnál 10-10 milliárd forinttal csökkentek a lakossági rezsitartozások, ami az összes tartozás csaknem egyharmadát jelenti mindkét esetben, ez pedig a rezsicsökkentésnek köszönhető - mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Scherer Zsolt kiemelte: a rezsicsökkentés csak az idén - az előrejelzések szerint - 268 milliárd forintot hagy a lakosság zsebében.

A főosztályvezető szerint azonban a kormánynak a gázárak területén a jelenlegi helyzetet, európai árszínvonalat nézve már nincs lehetősége a további rezsicsökkentésre.
Scherer Zsolt szólt arról is, hogy a hivatal és osztrák társintézménye megbízásából készült egy felmérés az európai uniós fővárosok földgáz- és villamosenergia-árairól. Az eredmények alapján októberben Budapest a második legolcsóbb uniós főváros volt a lakossági földgázárak szempontjából. Kiemelte, hogy vásárlóerő-paritáson számolva is a legolcsóbbak között van a magyarországi gázár, és a villany ára is a középmezőnyben van.

Hozzátette: a felmérést 2013 óta végzik el, és a rezsicsökkentést megelőzően a második legrosszabb helyezést érte el Budapest az energiaárak tekintetében, vagyis azóta jelentős előrelépés történt.
A cikk forrása: hirado.hu