PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 16., hétfő

FIGYELEM – a lejárt műszakit is jelzi az új traffipax!

FIGYELEM – a lejárt műszakit is jelzi az új traffipax!


Mindent lát az új rendőrségi kamera – A vadiúj VÉDA traffipaxok felszerelése már országszerte a végéhez jár, lassan kikerül az összes telepített, fix traffipax az utakra!Természetesen a fix traffipaxok mellett lesznek változó helyű, mozgó traffipaxok is, melyektől óvakodjunk! Mindent lát az új traffipax – itt a térkép


A traffipaxokat már felszerelték, de még nem kapcsolták be rajtuk az összes funkciót, egyelőre csak sebességet mérnek, de hamarosan teljes gőzzel nekiállnak dolgozni és szinte minden szabálytalanságot észlelni fognak!
Szinte minden szabálytalanságot rögzíteni fognak, azt is ha lejárt a műszaki érvényessége vagy épp nincs érvényes kötelező biztosítása az autónak, emellett rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását.
720 millióért vásároltak készüléket, darabonként 5,7 millió forintért.Cikkünkben megtalálod a tejes listát, arról, hogy milyen szabálytalanságokat rögzítenek az új traffipaxok!
Tavaly év végéig összesen 720 millió forint értékben vásárolt a rendőrség újfajta sebesség-ellenőrző berendezéseket, melyek azonban nem csak a gyorshajtás regisztrálására, számos egyéb szabályszegés kiszűrésére is alkalmasak lesznek.A készülékek hitelesítése már megtörtént, jelenleg folyik a tesztelésük és hamarosan bevetésre készen állnak.
Kezdhetnek rettegni a sofőrök, ugyanis a Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP) egységek nagyfelbontású kameráik segítségével felismerik és rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását.A jövő év elejére minden kritikus csomóponton ott lesznek ezek a mindent tudó traffipaxok, így semmilyen szabálytalanság nem maradhat büntetlenül!
Itt a lista :

- gyorshajtás
- tilos jelzésen (piros lámpán, sárga lámpán, vasúti átjárón) áthajtás
- záróvonal átlépése
- buszsáv használata
- kötelező haladási iránnyal szembeni közlekedés
- ha nincs használva a biztonsági öv
- ha lejárt műszaki
- ha nincs érvényes kötelező biztosítás
- ha körözött a kocsi.
A KKEP-k automatikus rendszámfelismerő-rendszerük segítségével képesek adatokat lekérni a hatósági nyilvántartásokból − így útdíj, útvonalengedély, behajtási engedély, bírság-behajtás kapcsán is ki tudják szűrni a tilosban járó autókat. Amúgy nemcsak bírságolásra lesznek alkalmasak, hanem járműkategóriánkénti forgalomszámlálásra is, és nagyfelbontású kamerájukkal állítólag még a be nem kapcsolt biztonsági öv vagy a kézben tartott mobiltelefon felismerésére is.
Állítólag nem csak a szabálysértések felismerése, a bírságolás is automatikus lesz, az eddigi információk alapján emberi kéz ki nem tudja majd venni a felvételeket a gépből. Vajon az összes hibás felismerés kapcsán is jön majd a csekk?
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!