PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 24., kedd

Fontos változás jön a cafeteriánál – ezért járnak jól a dolgozók!

Fontos változás jön a cafeteriánál – ezért járnak jól a dolgozók!

Hosszú évek óta először csökkennek a cafeteria adóterhek, mellyel a munkavállalók, dolgozók és a munkaadók is jól járnak, a Parlament elfogadta a jövő évi adótörvényeket!


Amikor egy munkavállaló munkahelyet választ a bérezés mellett fontos szerep jut a bére kívüli juttatásoknak is! A folyamatosan alakuló munkaerő piaci helyzetnek köszönhetően egyre nagyobb a verseny a jó munkavállalókért, így a cégek számára is egyre fontosabb lett, hogy a lehető legtöbb juttatást biztosítsák munkavállalóinknak a lehető legkevesebb kiadással.Itt jönnek képbe a különféle cafeteria elemek!
A hatályos törvények esetén egy magasabb bérű munkavállalónál a cafeteria összege a munkabér 30%-át is elérheti, alacsonyabb keresetű munkavállaló esetén pedig, akár az 50%-ot is! Ma már ugyanis nincs olyan, a mindennapi megélhetésünkhöz szükséges kiadás, amely ne lenne fedezhető valamely juttatási keretből.

A szigorúan vett cafeteria rendszerben nem vezetnek be komoly változást jövőre, de mégis komoly változások jönnek! A személyi jövedelemadó, SZJA csökken, 1%-al , ennek megfelelően csökken cafeteria adókulcsa, de nem módosul az adóalap, marad az 1,19-es szorzó.Emellett a kafeteria keret szabályozása és a keretösszegek sem változnak jövőre.Ezzel minden munkavállaló jól fog járni!
A cikk a pénzcentrum egyik cikke alapján készült!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!