PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. november 27., péntek

Fűtéstámogatás – hol és hogyan igényelhető?

Fűtéstámogatás – hol és hogyan igényelhető?

A fűtés lassan sokak egyik legégetőbb problémája lesz.Szerencsére erre számos helyen lehet segítséget, anyagi támogatást kérni, igényelni. Összeszedtük a legfontosabb lehetőségeket, melyek segíthetnek abban, hogy a legszegényebb családok is tudjanak fűteni a leghidegebb napokon.


Sajnos sokaknak az egyetlen esélyük az, ha segítséget kapnak valahonnan.Többen kérdeztek a 12 ezer forintos fűtési segélyről…nos sajnos mi erről sehol, semmilyen információt nem találtunk, valószínűleg ez így ebben a formában ismét egy átverés….vagyis központilag ilyen nem lesz idén sem, de egyes önkormányzatok adhatnak ilyen támogatást!
Hagyományos – kimondottan fűtéstámogatás az önkormányzattól készpénzben
Sok önkormányzat a szociális tűzifa illetve szén támogatáson túl vagy az helyett pénzbeli segítséget nyújt a lakóknak.
Rengeteg önkormányzatnál igényelhető ilyen fűtéstámogatás, illetve fűtési segély, amely óriási segítséget jelenthet. Sajnos természetesen nem minden önkormányzat tud ilyet adni, de mindenkinek érdemes utána érdeklődni az illetékes önkormányzaton, hogy náluk létezik-e ilyen!
Sok önkormányzat már meghatározta, hogy az idei évben mekkora támogatással tudja lakóit segíteni a fűtésben, általában pár ezer forintról van szó, melyhez egy saját formanyomtatványt kell kitölteni. Volt olyan önkormányzat tavaly, akik 20 ezer forintos fűtéstámogatással járultak hozzá a költségekhez.

Szociális tűzifa és barnakőszén támogatásAz ország legtöbb települése, városa és faluja nyújt tűzifa támogatást a legszegényebb lakosoknak. Ezt a támogatást a helyileg illetékes önkormányzatnál kell igényelni. A legkisebb és legszegényebb településeknek az állam is jelentős összeggel segít, hogy a saját lakosainak tűzifa és barnakőszén támogatást tudjon adni. Szerencsére néhány éve a szociális tűzifa mellett már szociális szenet is lehet igényelni így még többen kaphatnak fűtéstámogatás a hideg hónapokban! Erre a támogatásra egyébként az önkormányzatok szeptember 30-ig pályázhattak az államnál! Rengeteg pályázat érkezett be, így idén is rengeteg önkormányzat oszthat állami támogatással tűzifát és szenet.

Sok önkormányzaton már benyújthatóak a polgármesteri hivatal szociális és gyermekvédelmi osztályára azok az igények, melyek a fűtési támogatásra irányulnak. A legtöbb önkormányzat november 1-jétől április 30-áig terjedő időszakra fűtési támogatást biztosít a rászorulóknak!
Fűtéstámogatás az új települési támogatás részeként is igényelhető (régi nevén lakásfenntartási támogatás)
A települési támogatás helyi feltételeit minden önkormányzat saját maga szabhatja meg, de egységes feltételek is vannak! A települési támogatást igényelni lehet lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez, lakbér támogatásra, fűtési támogatásra.
A megelőző években például Hódmezővásárhelyen háztartásonként legfeljebb öt mázsát igényelhettek a rászorulók!
Vannak magánemberek is, akik minden télen több alkalommal is ingyen elvihető tűzifát hirdetnek meg, így is ingyen tűzifához juthatunk, de persze ez nem nagy mennyiség és csak akkor éri meg ha a közelünkben van a lehetőség, de weboldalunk is igyekszik ezekről majd hírt adni!
Szerző : K.A.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!