PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 9., hétfő

Jön az egységes NAV-folyószámla

Jön az egységes NAV-folyószámla. 

Összevonják az adó- és vámfolyószámlát – a minisztérium azt ígéri, ettől csökkennek a vállalkozások adminisztrációs terhei.Januártól csökkennek a vállalkozások adminisztrációs terhei azáltal, hogy adó-, illetve vámfolyószámlájuk egységes lesz – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.


adókedvezmény
A szaktárca közleménye szerint 2016. január 1-jétől megszűnik az adószámla, illetve a vámszámla, helyükbe egységes NAV-folyószámla lép, ami a vállalkozásoknak is jelentős egyszerűsítés, könnyítés.
A vállalkozások többsége állandó meghatalmazottra bízza adóügyeit, a NAV vezette folyószámlák kezelését is. A meghatalmazások általában csak az egyikhez – vagy a vám- vagy az adófolyószámlához – biztosítanak hozzáférést.
A hatályos szabályozás szerint 2016-tól az egységes NAV-folyószámla adataihoz csak új meghatalmazással lehetne hozzáférni. Olyan megfontolásból, hogy ne kelljen minden egyes vállalkozásnak újrakötni a meghatalmazotti szerződéseket, a gazdasági tárca törvénymódosító javaslatot készített a korábbi meghatalmazások kiterjeszthetőségéről.
A javaslat szerint a cégek legtöbbjének semmit nem kell tennie, ezzel a “ráutaló magatartással” a cég meghatalmazottja 2016-tól is automatikusan hozzáfér az egységes folyószámla adatokhoz. Csak annak a vállalkozásnak van teendője – korábbi meghatalmazását vissza kell vonnia -, amelyik nem szeretné, hogy korábbi – például vámügyekben meghatalmazott – képviselője rálásson az egységes folyószámlára, ahol már az adóbefizetések adatai is láthatóak – ismerteti közleményében az NGM.
A cikk forrása: hirado.hu