PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 9., hétfő

Jönnek a munkahelyi és a minibölcsik

Jönnek a munkahelyi és a minibölcsik


Állami támogatással működhetnek a 2017 januárjától induló, három éven aluli gyermekek ellátását biztosító intézmények, szolgáltatások - olvasható a Magyar Idők keddi számában.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a lappal közölte: a minibölcsődék és a munkahelyi bölcsődék az önkormányzati bölcsődék jelenlegi támogatásával azonos összegben fognak részesülni, míg a családi bölcsődék annak arányában, hogy hány három év alatti gyereket látnak el. A fajlagos összeg pontos mértékét a 2017. évi költségvetés fogja meghatározni.
A kormány november 4-én döntött arról, hogy egy év felkészülés után 2017 januárjától három új bölcsődei ellátástípust vezetne be: a mini-, a munkahelyi és a családi bölcsődék feltételeit dolgozzák ki. Az Emmi tájékoztatása szerint a szakmai szabályokat és rendelkezéseket, vagyis a kisgyermeknevelők felkészültségére vonatkozó előírásokat végrehajtási rendelet fogja meghatározni, amelynek kidolgozása folyamatban van.
Országszerte összesen 520 olyan önkormányzat működik, ahol problémát jelent a három éven aluli gyermekek napközbeni felügyelete, elsősorban ezeken a településeken nyújthatnak megoldást az új intézményi formák.
A cikk forrása: hirado.hu

A fotó illusztráció.