PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 27., péntek

Jövőre is változások jönnek a gyógyszertárakban – erre készüljetek!

Jövőre is változások jönnek a gyógyszertárakban – erre készüljetek!


Akik gyakran járnak gyógyszertárba azok jól tudják, hogy a drágább gyógyszerek, drágább termékek egyre inkább kiszorítják a piacról az olcsóbb gyógyszereket, készítményeket. Főleg a nem támogatott készítményeket helyezik előtérbe a támogatott gyógyszerekből pedig igyekeznek minél kevesebbet eladni! Drágábbak lettek a gyógyszerek
Kevesebb tablettát veszünk be, mégis többet kell fizetünk érte!

A tavalyi évhez képest a gyógyszerárak tovább emelkedtek idén így a patikák még nagyobb árbevétellel számolhattak, mint a tavalyi évben!Kevesebb támogatott gyógyszert adtak el a gyógyszertárak, a drága nem támogatott gyógyszerek forgalma pedig idén nőtt. A receptre kiváltott gyógyszerek fogyasztói árai, a térítési díjak és a tb-támogatás összege is nőtt.A nem támogatott, de vényköteles gyógyszerekből is többet értékesítettek az áremelkedés ellenére.
A gyógyszertárakat is érintette egy nagyobb válság 2010-ben, de ezen már túl vannak, azóta évről évre nőnek a bevételeik.
Meglepő, de 2014-re még mindig 178 veszteséges gyógyszertárat tartottak számon!Nemcsak meglepő, talán hihetetlen is.
2016-ban a gyógyszerárak tovább fognak emelkedni, a dolgozók pedig egyre nagyobb számban hagyják el a magyar gyógyszertárakat, hogy külföldön próbáljanak szerencsét! Az orvosoknak tavaly január 15-től írták elő, hogy a betegeknek az azonos hatóanyagú gyógyszerek közül a legolcsóbbat ajánlják. Ehhez már akkor kaptak egy szoftvert, ami az adatok feltüntetésével és összehasonlításával segítette a vények felírását.
Néhány héttel ezelőtt adta hírül az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), hogy sikeresen lezárult az intézményközi adatáramlás megvalósítását célzó TIOP projektjük. Ez lényegében azt jelenti, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) működéséhez szükséges alapfeltételek biztosítottak, így nincs akadálya annak, hogy 2016 elejétől elkezdődjön az e-egészségügy különböző elemeinek és funkcióinak tesztelése a pilot intézményekben. Ha minden jól alakul, akkor az eRecept használata 2017 januárjától minden gyógyszertárban kötelezővé válik. Bár az egyes elemek a rendszer kipróbálása közben tapasztaltak alapján még változhatnak, javasolt áttekinteni, hogy mit tudhattunk meg eddig az eRecept gyakorlati alkalmazásáról.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info