PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 14., szombat

Kevés közmunkás talál állást a nyílt munkaerőpiacon

Kevés közmunkás talál állást a nyílt munkaerőpiacon


A közfoglalkoztatottak mindössze 13,3 százaléka tud elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon a közmunka-programból való kilépés utáni fél éven belül - írta pénteken a Magyar Nemzet egy, a Belügyminisztérium honlapján elérhető tanulmány kivonatára hivatkozva.


Az elemzés szerint - amelynek alapja a cikk szerint a Nemzeti Munkaügyi Hivatal adatbázisa - a korábban közfoglalkoztatottként dolgozók 45,8 százaléka a közmunkából való kilépés utáni 180. napon még mindig regisztrált munkanélküli volt, egyharmaduk újra közfoglalkoztatott lett, 6,7 százalékuk nem dolgozott és munkanélküliként sem regisztráltatta magát.

Az elemzés alapján a nők nagyobb arányban tudtak elhelyezkedni, mint a férfiak és munkanélküliként is többen regisztráltatták magukat.

Az életkort vizsgálva a 25 év alattiak vannak a legjobb helyzetben: 16,8 százalékuk talált munkát és 29 százalék lett újra közfoglalkoztatott. A 44 év felettiek helyzete ennél jóval rosszabb: a korosztály alig egytizede dolgozott.
Kiderült az is, hogy a legfeljebb általános iskolai végzettség növeli a munkanélküliség valószínűségét, legnagyobb arányban az érettségizettek és felsőfokú iskolát végzettek találnak munkát a nyílt munkaerőpiacon.
A cikk forrása: hirado.hu