PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 14., szombat

Kevesebb igénylő, több bevétel a nyugdíjalapban

Kevesebb igénylő, több bevétel a nyugdíjalapban


Folyamatosan csökken a nyugdíjat igénybe vevők száma, ezért folyamatosan nő a nyugdíjbiztosítási alap többlete - írta a Magyar Idők csütörtökön.


A szaktárca szerint ez azzal magyarázható, hogy folytatódott a korhatár betöltése után a rokkantsági nyugdíjból átváltott öregségi nyugdíjjal rendelkezők, valamint a hozzátartozói főellátásban részesülők létszámának visszaesése.

Az államháztartási központ alrendszerének októberi, 138 milliárd forintos többletéhez az uniós források beérkezése és a magasabb adóbevételek mellett az elkülönített állami pénzalapok többségénél mutatkozó bevételi többlet is hozzájárult.

A legjelentősebb, 42,7 milliárd forintos többlet a Nyugdíjbiztosítási Alapnál keletkezett. Ez túlnyomórészt a bérkiáramlás vártnál kedvezőbb alakulásának és a kiadások alacsony szinten tartásának köszönhető - közölte a lap érdeklődésére a Nemzetgazdasági Minisztérium.
A cikk forrása: hirado.hu