PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. november 5., csütörtök

Könnyebb lesz összeegyeztetni a munkát és a gyereknevelést

Könnyebb lesz összeegyeztetni a munkát és a gyereknevelést

Az eddiginél rugalmasabb, nagyobb támogatást nyújtó rendszert vezetnek be, hogy biztosítsák a kisgyermekek napközbeni ellátását – hangsúlyozta Novák Katalin a 180 percben. Az M1 reggeli műsorában az Emmi államtitkára, arról beszélt, hogy a természetes folyamatok miatt csökkenni fog Európa népességből fakadó geopolitikai súlya.


A kormány már ötödik éve azért dolgozik, hogy összeegyeztethetővé tegye a munkát és a gyereknevelést, a tegnapi kormányülésen is több fontos döntés született – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában. Novák Katalin hangsúlyozta: az eddiginél rugalmasabb, nagyobb támogatást nyújtó rendszert vezetnek be, hogy biztosítsák a kisgyermekek napközbeni ellátását.
család
Az M1 reggeli műsorában az államtitkár, arról beszélt, hogy a természetes folyamatok miatt csökkenni fog Európa népességből fakadó geopolitikai súlya. Novák Katalint itt annak kapcsán kérdezték, hogy háromnapos nemzetközi demográfiai fórumot rendeznek csütörtöktől Budapesten.
A folyamatos népességfogyás közös európai probléma, ugyanakkor minden ország keresi a maga válaszait. Egyes országokban javulnak ezek a mutatók, ami azért van, mert “ők nagyszámú bevándorlót engednek be” – fogalmazott Novák Katalin, hozzátéve: mások, köztük Magyarország ezt nem így gondolják.
“Mi azt gondoljuk, hogy a belső erőforrásainkra kell támaszkodni, azt kell megnézni, hogy mi az oka annak, hogy nem születik annyi gyermek, amennyire vágynak a fiatalok” – fogalmazott. Novák Katalin hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy elháruljanak a gyermekvállalás elöli akadályok.
A cikk forrása: hirado.hu